Възрастен мъж в София с доказана сърдечна недостатъчност, възпаление на

...
Възрастен мъж в София с доказана сърдечна недостатъчност, възпаление на
Коментари Харесай

На вниманието на Щаба: Мъж в София гине от сърдечна недостатъчност и пневмония , изгонен от 3 болници

Възрастен мъж в София с потвърдена сърдечна непълнота, инфектиране на уринарния тракт и бронхопневмония е бил върнат в последните няколко дни от 3 известни лечебни заведения, заяви в обществените мрежи внучката му. 

Човекът е бил поредно за проучвания в Институт „ Пирогов “, Трета градска болница (заради байпас устройства, сложени в миналото) и частната „ Токуда “. От всякъде е бил връщан с рекомендация да се „ лекува “ вкъщи, макар тежките инфекции и главните болести, а околните към този момент не знаят към кого да се извърнат, с цел да се опитат да го спасят.

Историята на възрастния мъж стартира на 2 април, когато той стартира да подвига температура, въпреки и субфебрилна. 2 дни по-късно треската към този момент е сериозна и се постанова викането на незабавните медици, които откриват проблем с простатата. Подобрение, макар лекуването, обаче няма.

По-късно се появяват и подозрения за ковид, съгласно отдалечените „ прегледи “ с персоналния му доктор. Въпреки че джипито звъни на 112, от там изясняват, че трябвало той да се свърже с районната здравна ревизия. Кошмарът тук се завърта по линия точно на персоналния доктор и РЗИ, тъй като се оказва, че общопрактикуващият доктор дни наред не може да се свърже с инспекцията.

Така след остро утежняване на положението, околните на мъжа вземат решение по своя самодейност да го закарат в „ Пирогов “, откъдето заключават страшната диагноза „ сърдечна непълнота “ по свидетелства на внучката. Там открили и възпалени бели дробове. Въпреки това я поучават да го прибере вкъщи, тъй като има риск да се болести с ковид.

След като дядо й посинява, тя взима решение да го закара в Националната кардиологична болница. Едва там лекарите подхващат бърз тест за COVID-19, който обаче е негативен. Решават с кола за спешна помощ да го превозят до частната „ Токуда “, където измежду нощ, с открита пневмония, „ в 02,00 часа ни споделят да си го вземем у дома, тъй като биолозите не работели в събота и неделя, и няма кой да му направи още един тест за ковид не го желаят в болничното заведение и го изписват с рецепта за пробиотик. Кажете ми в този момент какво да вършим? Към кого да се обърнем? Или да го оставим у дома и да чакаме да си отиде “, пита ужасената столичанка Я. Атанасова.

*Час след публикуването на информацията за столичанина, персонално началникът на Националния действен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски се е свързал с внучката, споделила историята. Мъжът обаче към момента не е настанен в болница. 

Инфо:лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР