Възраждане започва консултации за внасяне на вот на недоверие срещу

...
Възраждане започва консултации за внасяне на вот на недоверие срещу
Коментари Харесай

Възраждане се закани на правителството с вот на недоверие


" Възраждане " стартира съвещания за внасяне на избор на съмнение против държавното управление, заяви ръководителят Костадин Костадинов. Партията му ще желае оставката на държавното управление поради " неуспех на цялостната политика в бранш енергетика и унищожаването на българската въглищна промишленост ", изясни Костадинов. 

За да се задвижи процедурата обаче, е належащо " Възраждане " да събере най-малко 48 подписа от народни представители. 

По думите на Костадинов Има Такъв Народ е дала поддръжка за самодейността по свалянето на държавното управление на Денков.

„ Българска социалистическа партия споделиха, че би трябвало да минат вътрешнопартийни процеси, след които ще ни кажат дали одобряват да се включат “, сподели Костадинов. Това беше доказано и от ръководителя на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който разгласи, че на следващия ден ще бъде свикано изключително съвещание на изпълнителното бюро на партията, с цел да решат социалистите дали ще изискат избор на съмнение. „ Позицията на Българска социалистическа партия по отношение на кабинета е ясна – ние не го поддържаме “, сподели още Свиленски.Управляващите разясниха сбито самодейността за събаряне на държавното управление. Според съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков ръководството на Денков е безалтернативно . Бившият министър председател обаче отхвърли да разяснява дали има доверие на сътрудниците във властта – ГЕРБ и Движение за права и свободи, при възможното внасяне на избор на съмнение.

А по думите на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски желаният избор на съмнение е опит за „ правене на пиар “ от страна на опозицията.

„ Правителството си свърши работата, в случай че продължава да си извършва уговорките към хората, ние ще го поддържаме, в случай че не ги извършват, ние ще бъдем с хората. Енергийният министър ни увери, че ще се извърши съглашението на 100% с протестиращите “, сподели той.

„ Възраждане “ и Има Такъв Народ имат общо 47 депутати, а дружно с Българска социалистическа партия – 70. Това е задоволително за внасяне на вота, само че не и за сполучливото му гласоподаване. За събаряне на държавното управление са нужни най-малко 121 депутатски гласа при цялостен кворум в пленарната зала.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР