Възраждане се противопоставя на замяната на българския лев с евро

...
Възраждане се противопоставя на замяната на българския лев с евро
Коментари Харесай

Възраждане се противопоставя на замяната на българския лев с евро и на включването на България в Банковия съюз

" Възраждане " се опълчва на замяната на българския лев с евро и на включването на България в Банковия съюз ", декларират в своя позиция от партията. От там допълват още, че само ПГ на " Възраждане " гласоподава срещу това България да даде на Банковия съюз 187 923 874 лева (96 083 951 евро), с цел да подкрепя европейски банки.

Публикуваме целя текст на позицията:

Днес на парламентарно съвещание в Народното събрание беше гласувано приемането на редом съглашение за предпазен механизъм сред Република България като заемодател и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател. Това се подписва в осъществяване на уговорките на страната ни, произлизащи от участието ни в Банковия съюз и по-специално в Единния механизъм за преструктуриране.

Това значи, че с утвърждението на гореспоменатото съглашение България се съгласява да даде на Банковия съюз 187 923 874 лева (96 083 951 евро). Това са средства, които страната ни изплаща, с цел да подсигурява банковата сигурност на европейските банки. Чрез този механизъм Европейският съюз подкрепя банки в Европа, които са изправени пред банкрут, в опит да ги избави.

На днешното парламентарно съвещание беше гласуван „ Законопроект за одобрение на Паралелно съглашение за предпазен механизъм сред Република България като заемодател и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател ".

Единствено ПГ на Възраждане гласоподава срещу този законопроект по няколко аргументи:

- Гласуваните 187 923 874 лева (96 083 951 евро), средства на българските данъкоплатци, ще бъдат употребявани за подкрепяне на фалиращите банки в Европа, с което народните представители на Възраждане не са съгласни, защото все още в страната ни действа валутен ръб и банките в страната ни нямат потребност от този механизъм, несъмнено в случай че Българска народна банка извършва отговорностите си и не позволява прецеденти като този с КТБ.

- Ние от Възраждане се противопоставяме изрично на това, парите на българските данъкоплатци да бъдат употребени за подкрепяне на европейските банки.

- Зададохме от парламентарната естрада въпроси и поискахме отговори, с цел да изясним за какво ръководещата коалиция и определящите се като съпротива - Движение за права и свободи и ГЕРБ, явно поддържат решението.

Отговорът беше, че България ще размени лв. с евро като своя публична валута. Категорични сме, че приемането на еврото ще докара до обстановка, в която българските жители освен ще подкрепят фалиращите европейски банки, само че и банкрутиралите стопански системи на страни като Гърция, Испания и други, потънали в трильони задължения. Влизайки в еврозоната, ние би трябвало да даваме нашата вноска, с цел да спасяваме тези страни.

- Възраждане се опълчва на замяната на българският лев с евро и на включването на България в Банковия съюз.

С почитание,

Екипът на Възраждане
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР