Възраждане събират подписи за вот на недоверие на правителството, заради

...
Възраждане събират подписи за вот на недоверие на правителството, заради
Коментари Харесай

Ще съберат ли Възраждане достатъчно подписи за вота на недоверие

" Възраждане " събират подписи за избор на съмнение на държавното управление, поради цялостната енергийна политика. Получили са цялостна поддръжка от " ИТН ". Утре след съвещание на Изпълнителното бюро, Българска социалистическа партия ще отговорят дали застават зад тяхното искане. От ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи обявиха поддръжка за държавното управление. Ако се съберат нужните 48 подписа, това ще е първият избор на съмнение към кабинета на Николай Денков.

Костадин Костадинов разгласи, че желаят избор на съмнение за цялостната политика на държавното управление в бранш енергетика и поради заличаване на българската въглищна промишленост.

" България ще бъде превърната от експортьор във вносител на електрическа енергия. Имаме доста сериозна опасност от режим на тока ", това съобщи ръководителят на ПГ на " Възраждане ", Костадин Костандинов.

Има Такъв Народ твърдо застава зад претенции избор на съмнение.

" С унищожаването на енергийния бранш то вреди доста на България. Без да броим, че и краде доста, тъй като тези пари вие знаете къде ще отидат - ще ги разместят малко с компании на ГЕРБ и Движение за права и свободи за цвят и ще откраднат едни пари,които можеха да влязат в стопанската система ", показа ръководителят на ПГ на ИТН, Тошко Йорданов.



Ръководството на Българска социалистическа партия ще взема решение на следващия ден дали поддържа вота, въпреки че тяхната мнение е известно.

" Позицията на Българска социалистическа партия по отношение на това държавно управление е ясна от първия ден, още от образуването му ние не поддържаме правиетлството на ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ ", изясни Георги Свиленски - зам. -председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи обявиха поддръжка за държавното управление.

" В този миг друга опция на ръководството на акад. Денков, а той се оправя доста добре, няма ", добави Кирил Петков - съпредседател на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" В момента няма потребност от в допълнение нагнетяване на напрежението, има потребност от успокоение за българската енергетиката....Ще подкрепим държавното управление в този миг ", сподели Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Смятам че няма никакви предпоставки да го няма това държавно управление. То си прави работата. Вчера също си свърши работата с наша поддръжка. И в случай че извършват уговорките, които и през вчерашния ден подписахме дружно с хората и ние ще го поддържаме ", разгласи Делян Пеевски - ПГ на Движение за права и свободи.

Право на Народното събрание е да реши дали поддържа държавното управление, разяснява министър председателят Денков. А на въпрос има ли доверие в ГЕРБ и Движение за права и свободи отговори.

" Пълно доверие имам единствено на брачната половинка си ", добави Денков.

Ако се съберат нужните подписи и вотът бъде импортиран в деловодството, в границите на 3 до 7 дни би трябвало да се организира дебата и гласуването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР