Възраждане няма да влезе в коалиция с партията на бившия

...
Възраждане няма да влезе в коалиция с партията на бившия
Коментари Харесай

Костадинов категоричен - не би се коалирал с партията на Янев

" Възраждане " няма да влезе в коалиция с партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев в идващ парламент, а ще се стреми към независимо ръководство. В това бе безапелационен на въпрос на News.bg ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов, който приказва пред медиите след консултациите при президента Радев преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.

Костадинов още веднъж показва притежание на социологическата просвета, предричайки - партията му щяла да бъде първа политическа мощ в идващото Народно заседание с над 51%. " Нашата цел е да спечелим изборите, да бъдем първа политическа мощ, да управляваме независимо и най-сетне да дадем ясна и безапелационна отговорност за ръководството на България, без да си измиваме ръцете с съдружни сътрудници. "

Председателят на " Възраждане " настоя и за следващ път - единственият излаз от политическата рецесия били предварителни избори. " Колкото по-скоро, толкоз по-добре . Парламентът не е пазарище, нито битпазар. Дори и да се случи сходна догадка, сформиране на държавно управление в границите на настоящото Народно събрание, което няма да стане, това ще бъде мъка за българския народ ", отсече той.

" В този парламент, с хора, които трансфораха пазаруването и продаването на депутати в запазена марка, няма по какъв начин да стане. Този парламент е привършен, морално банкрутирал, управнически импотентен, тъй че не виждаме никакъв смисъл да поддържаме каквото и да е държавно управление ", добави Костадинов. И изрази убеденост - депутатите от парламентарната му група не били получавали СМС-и и ще останат лоялни на възгледите си за разлика от. От политическата мощ няма да вземат участие и в каквито и да е диалози и съвещания за сформиране на кабинет в границите на настоящия парламент.

По друга значима тематика - връщането на хартиените бюлетини, за което упорстват от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, " Възраждане " са срещу. " Категорично сме за машинния избор, само че с ангажимента, че би трябвало да има надзор на хартиените изрезки. Само освен това изискване ще подкрепим сегашния машинен избор. "

По въпроса дали мястото на България в Европейския съюз Костадинов отсече - трябвало да се предоговорят изискванията за участието ни. Ако това не станело факт, то от партията ще упорстват за референдум за участието ни в общността.
 Костадинов при Радев: Няма време за губене
Костадинов при Радев: Няма време за губене

Предсрочните избори са най-хубавият вариант
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР