Възраждане“ и Има такъв народ“ се готвят да сезират Конституционния

...
Възраждане“ и Има такъв народ“ се готвят да сезират Конституционния
Коментари Харесай

ИТН, БСП и ,,Възраждане“ сезират КС, Костадинов иска от Румен Радев невъзможни неща

„ Възраждане “ и „ ИТН “ се готвят да сезират Конституционния съд за промените в главния закон. До момента са събрани нужните 48 подписа, сподели водачът на прокремълската партия Костадин Костадинов пред публицисти в Народното събрание.
„ Беше осъществено безвластие, което накърняма националната сигурност. Днес узакониха националното изменничество. “
Той добави, че ще желаят напълно законопроекта да бъде анулиран, поради процедурни нарушавания. По думите му най-големият проблем в текстовете са тези, касаещи двойното поданство за депутати и министри.
Костадинов прикани президента Румен Радев да наложи несъгласие на конституционната промяна. Това обаче е невероятно, защото законът се обнародва не от президента, а от ръководителя на Народното събрание – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.
На собствен ред Станислав Балабанов от Има Такъв Народ съобщи, че това е най-срамното съвещание, приело промените в главния закон под напън от срамно болшинство.
„ В момента живеем в комунистическа България. Парламентът е в Партийния дом. Шофьорът на Тодор Живков и негова защита стои в кабинета му, а основният прокурор ще се избира от същите комунисти, по-скоро от внуците им “, добави той.
По-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира смяната в Конституцията като най-голямото зло на сглобката, която си поделила правосъдната власт:
„ Демократична България и Христо Иванов най-сетне си получават съдийската самостоятелност, неговата фантазия. Движение за права и свободи получават политически подвластна прокуратура, а Бойко Борисов получава едно голо заричане, че ще го пазят до дъно. “
Червената лидерка добави, че ще поддържа конституционната тъжба на Има Такъв Народ и „ Възраждане “, предава offnews.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР