Възпитаникът на Професионална гимназия Проф. д-р Асен Златаров“ Ивайло Георгиев

...
Възпитаникът на Професионална гимназия Проф. д-р Асен Златаров“ Ивайло Георгиев
Коментари Харесай

Видински ученик създаде мобилно приложение „Посетете Видин“ 

Възпитаникът на Професионална гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ Ивайло Георгиев и преподавателката в учебното заведение Мария Иванова се срещнаха с специалисти от отдел „ Култура “ в Община Видин, с цел да показват създаденото мобилно приложение. То е двуезично – на български и на британски език и на този стадий съдържа информация за забележителностите в нашия град, както и за местата за настаняване и за хранене.

Идеята за създаването се родила в границите на плана STEPS4SCHOOL по стратегия „ Еразъм + “, който ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “ извършва в партньорство с учебни заведения от Австрия, Италия, Чехия, Португалия и Словения. Мария Иванова описа, че по отношение на една от дейностите по плана учениците от партньорските учебни заведения трябвало да намерят в интернет избрана информация за Видин –забележителностите на нашия град, превоз дотук, места за настаняване, действия през свободното време. Някои от учениците споделили, че са билизатруднени, защото наличната информация не била систематизирана и събрана на едно място. Така пристигнала концепцията за основаване на мобилното приложение, което да е в помощ на туристите, посещаващи Видин.

Техническото осъществяване било поверено на Ивайло Георгиев, който през идната образователна година ще бъде в десети клас, компетентност „ Компютърна техника и технология “, а също така е изкарал курс към академия „ Телерик “. „ Една от тематиките, които изучавахме, беше за платформа за основаване на приложения, като на финала трябваше да създадем личен план. Тогава започнах да създавам това приложение, въпреки актуалната версия да е доста изменена и надградена “,обясни ученикът. Той показа, че има намерение да добавя приложението с още информация, за което Община Видин ще му окаже подпомагане.

Приложението „ Посетете Видин “ (Visit Vidin)може да бъде изтеглено гратис от следния линк:
https://drive.google.com/file/d/1IEYNaJjD10FTINkb8E5zBixhlCUku00T/view?usp=sharing
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР