Възобновяването на преговорите между Израел и палестинците остава приоритет, за

...
Възобновяването на преговорите между Израел и палестинците остава приоритет, за
Коментари Харесай

Еманюел Макрон проведе телефонен разговор с Махмуд Абас

Възобновяването на договарянията сред Израел и палестинците остава приоритет, с цел да може да бъде открито заслужено решение, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на в телефонен диалог с палестинския водач Махмуд Абас, заяви Българска телеграфна агенция.

Разговорът сред двамата водачи бе извършен няколко дни, откакто бе оповестено мирното съглашение сред двете страни.

"Разговарях с президента на палестинските управляващи Махмуд Абас. Изразих пред него решимостта си да работя за мир в Близкия изток ", съобщи Макрон в Туитър.

Президентът Абас акцентира, че "Обединените арабски емирства, както и никоя друга страна, не могат да приказват от името на палестинския народ " и че ръководените от него палестински управляващи "няма да одобряват палестинската идея да бъде употребена като опрощение за оправдаване на нормализирането " на връзките с Израел, съобщи палестинската осведомителна Уафа.

Обединените арабски емирства намекнаха, че подписаното от тях съглашение за нормализиране на връзките с Израел може да попречва израелските проекти за анексия на части от Западния бряг. Макрон предложения Махмуд Абас в Париж, с цел да обсъдят палестинския въпрос, заяви Уафа.

Палестинският президент се съгласи с това предложение, като сложи изискване датата на срещата да бъде избрана бързо, съгласно палестинската организация. Обединените арабски емирства и Израел подписаха в четвъртък съглашение за нормализиране на връзките между тях, в границите на историческа договорка, чийто медиатор бяха Съединените щати, отбелязва Франс прес. ОАЕ станаха третата арабска страна, подписала сходно съглашение с Израел, след Египет и Йордания
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР