Възобновяемите енергийни източници се радват на широка популярност сред германските

...
Възобновяемите енергийни източници се радват на широка популярност сред германските
Коментари Харесай

Германците разлюбиха атомната енергия


Възобновяемите енергийни източници се радват на необятна известност измежду немските жители. Масово те се афишират за по-широкото им потребление и утвърждават курса на канцлерката Меркел във връзка с климата.

Както и в предходни години, множеството немски жители утвърждават засиленото създаване на възобновимите енергийни източници. Седемдесет % от тях считат това за изключително значимо, 35 на 100 - за значимо и едвам 7 на 100 го дефинират като маловажно. Това демонстрират резултатите от представително социологическо изследване на института TNS Emnid по поръчка на Агенцията за възобновими сили. Анкетата е извършена през октомври тази година.

Плюсовете на възобновимите източници

Германските жители регистрират на първо място преимуществата от потреблението на възобновими сили. 75 % от интервюираните считат, че потреблението на възобновимите източници на сила способстват за по-сигурното бъдеще на идващите генерации. Над две трети от немските жители съзират преимуществата на възобновимите сили в опазването на климата и намаляването на енергийните доставки от чужбина. Повече от половината интервюирани (54%) утвърждават и опцията сами да влагат в слънчеви и ветрогенераторни съоръжения.

Слънчевата и вятърната сила се радват на висока известност в Германия. Мнозинството от участниците в анкетата на TNS Emnid избират да имат в съседство слънчева апаратура (72%) или ветрогенераторен парк (61%). Обратното - въглищата и атомната сила се радват на извънредно слаба известност измежду германците - единствено 11 на 100 от тях желаят Топлоелектрическа централа в съседство и едвам 5 % - АЕЦ.

Инструмент против икономическата рецесия

Жилищни постройки със слънчеви колектори на покривите - нормална панорама в последно време в Германия

До сходни резултати стига и друго социологическо изследване на TNS Emnid - за отношението на германците към задачите на Европейски Съюз за запазване на климата и курса на канцлерката Ангела Меркел в тази област. Осемдесет и един % от германците считат, че Меркел би трябвало да се застъпи още по-силно за прекосяването към възобновими енергийни източници в Европа и предприемането на амбициозни обвързващи ограничения за икономисване на сила. 85 на 100 от интервюираните считат вложенията във възобновими енергийни източници за значим инструмент в битката против икономическата рецесия и младежката безработица в Европейски Съюз.

В анкетата на TNS Emnid жителите показват и отношението си към уговорката на немската канцлерка във връзка с климата. Почти половината от участниците в допитването - 47 % - считат, че Меркел се ангажира задоволително за опазването на климата.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР