Възмущението в гръцката православна църква от демоничното“ решение на правителството

...
Възмущението в гръцката православна църква от демоничното“ решение на правителството
Коментари Харесай

Гръцката православна църква настоява за отлъчване на депутати, гласували „демоничния“ ЛГБТИ закон

Възмущението в гръцката православна черква от „ демоничното “ решение на държавното управление да легализира еднополовите бракове доближи своя връх. Духовниците желаеха да бъдат подхванати наказателни ограничения против депутати, които поддържаха знаковия закон.

Свещеници приканиха тези, дали своят вот „ неморалната мярка “, да бъдат отстранени от църквата

Междувременно църковните управляващи на Корфу оповестиха, че на двама локални депутати ще им бъде неразрешено да вземат участие в каквито и да било религиозни ритуали. Обвинявайки депутатите, че са направили „ най-дълбоката духовна и морална неточност “, като са подкрепили законопроекта на 15 февруари, епископството на острова прикани парламентаристите да се разкаят.

„ За нас тези двама депутати не могат да се смятат за дейни членове на църквата “, се споделя в изказване. „ Призоваваме ги да се разкаят за неуместността си. “

Ако те не се разкаят, това автоматизирано ще докара до изключване на чиновниците от християнския ритуал на причестяване и други църковни събития.

Гърция стана първата православна християнска нация в света, която одобри законодателство, разрешаващо еднополовите бракове

175 депутати от целия политически набор гласоподаваха в поддръжка на промяната предишния месец.

Подкрепен от дясноцентристкия министър председател Кириакос Мицотакис, законът разшири признаването на родителските права на гей двойки. Но те към момента нямат право да имат деца посредством сурогатно майчинство.

Ала Мицотакис беше изправен пред остра рецензия от страна на православната черква. Духовният лидер на Гърция, архиепископ Йероним, считан за сдържан в църковната подчиненост, която разказа законопроекта като „ чисто зло “, предложи гласуването да бъде подложено на национален референдум. Истината е, че Гърция е нация, където равенството в брака се поддържа единствено от малко болшинство. По-голямата част от хората намерено се опълчват на депутатите от ръководещата партия Нова народна власт.

Духовниците настояват, че законът ще докара до еднополови двойки, които желаят и други права. Може да се стигне и до разрушение на гръцкото семейство и общество

Правителството и Светият синод са в в действителност голям спор. Това се удостовери от обстоятелството, че службата на 24 март, отбелязваща Неделята на Православието, няма да се организира по традиция в столичната катедрала. Тя ще бъде извършена в по-малък храм. А президентът Катерина Сакеларопулу не беше поканена.

Духовниците ще откажат и поканата на президента за софра, на която нормално участват светските и духовните водачи на страната.

Архиепископът е бил „ смутен “ от новината, че Сакеларопулу е участвала на празнична вечеря с държавни служители  след вота в ресторант, благосъстоятелност на член на LGTBQ+ общността.

Отворено писмо от свещеник Амвросиос прикани Мицотакис и депутатите, които поддържаха законодателството, да бъдат отлъчени от църквата:

„ Нашата православна черква е под обсада… Трябва да се свика гражданска война против всички, които размиват Божия закон. Главният воин на това морално закононарушение, министър-председателят на Гърция и 175-те депутати в гръцкия парламент, би трябвало да бъдат отлъчени от църквата.

Църковният яд се популяризира в публичното пространство няколко дни след сключването на първия еднополов брак в кметството на Атина.

Във вторник Йеронимос изрази недоволството си от закона, като сподели на кореспонденти, че се надява никой от тях в никакъв случай да не е сключвал „ бракове от подобен тип “.

Източник: The Guardian/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР