Възмущение от липсата на всякаква организация на Дунав мост с

...
Възмущение от липсата на всякаква организация на Дунав мост с
Коментари Харесай

Има ли в Русе някаква организация за бежанците от Украйна?!

Възмущение от неналичието на всякаква организация на Дунав мост с бягащите от войната в Украйна фамилии

Иван Иванов изпрати писмо до Dunavmost, в което показва своето възмущение от обстоятелството, че на граничния пункт Дунав мост идват стотици фамилии, бягащи от ужаса на войната в Украйна, а нито една институция или благотворителна организация не им оказва помощ.

"В Полша на границата ги чакат с топли одеяла и чай, подготвени са да ги настанят, а ние - нищо не вършим! ", написа господин Иванов.

Миналата седмица регионална и общинска администрация декларативно обявиха, че щели да оказват помощ на нуждаещите се украински фамилии, само че явно са единствено положителни планове. Защото съгласно Иван Иванов на границата няма нито служебно лице, нито е оставен някакъв парещ телефон, от който преминаващите от Румъния в България да схванат, че може да им се подаде ръка в този сериозен за тях миг.

"Баба ми е разказвала, че преди време когато са бягали бежанци по време на войните, русенци са се организирали и са ги настанявали по домовете си. А ние през днешния ден какво вършим? Нищо! ", споделя Иванов. Той е безапелационен, че би отворил вратите на къщата си, с цел да приюти бедстващи украинци. Според него в града има задоволително заможни хора, които също имат предпочитание да оказват помощ с настаняване на фамилиите от Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР