Възможността за ядрена война изглежда все по-близо. За да определи

...
Възможността за ядрена война изглежда все по-близо. За да определи
Коментари Харесай

Бъдещ Армагедон: 17 последствия при избухване на ядрена война

Възможността за нуклеарна война наподобява все по-близо. За да дефинира какви ще са последствията от една нуклеарна война за света, 24/7 Wall St. са подбрали информация и обстоятелства от разнообразни източници, които да ни разкрият какъв би бил сюжетът при експлоадирането на нуклеарна война. 

Въпреки че не всяка картина, включваща потреблението на нуклеарни оръжия, приключва с Армагедон, потреблението на най-смъртоносните оръжия в стеснен или районен спор има тежки последствия за планетата. 

Една тотална война, която специалистите назовават " немислима ", евентуално значи завършек на нашия свят. Градовете ще бъдат атакувани с многочислени оръжия, а смъртоносните превалявания ще обзет огромна част от Съединените щати. Първоначално повече от половината от популацията на Съединени американски щати ще бъде убито, а оживелите ще бъдат изложени на задоволително висока радиация, която ще докара до намалена резистентност към заболявания и по-голяма периодичност на съдбовни ракови болести.

17. Радиация

Когато всяко нуклеарно оръжие се взриви, се получава натоварен гърмеж на нуклеарна радиация, най-вече гама-лъчи и неутрони. Тази директна радиация се получава при самите нуклеарни реакции на оръжието и продължава по-малко от секунда. Смъртоносната директна радиация може да се популяризира на няколко километра от детонация с мощ 10 килотона.

16. Огнени кълба

След детонацията се образува огнено кълбо от прегрят въздух, което бързо се разраства. Десет секунди след гърмеж с мощ 1 мегатон огненото кълбо е с диаметър километър и половина. Ранните стадии на 1-мегатонно огнено кълбо са неведнъж по-ярки от Слънцето.

15. Тежки изгаряния

Интензивната топлота може да възпламени пожари и да аргументи тежки изгаряния на откритата плът на разстояние до 30 километра от огромна термоядрена детонация.

14. Взривна вълна

Когато огненото кълбо се уголемява във въздуха, то основава взривна вълна, състояща се от неочакван скок на въздушното налягане. Отначало вълната се популяризира на открито със скорост хиляди километри в час, а по-късно се забавя, до момента в който се популяризира. Тя носи към половината от взривната сила на бомбата и е виновна за по-голямата част от физическите опустошения.

13. Въздушен гърмеж

Най-широкообхватните вреди по структурите се нанасят при въздушен гърмеж - експлозия на хиляди метри над задачата. Взривната вълна от въздушния гърмеж се отразява от земята, което усилва разрушителната ѝ мощ. При набези против градове евентуално ще се употребяват въздушни гърмежи.

12. Наземно взривяване

Земният гърмеж основава голям кратер и разпръсква всичко в непосредствена непосредственост. Ефектът от гърмежа не се разгръща толкоз надалеч, колкото при въздушния гърмеж. Наземните гърмежи ще се употребяват против укрепени цели като подземни ракетни силози.

11. Радиус на разрушението

Радиусът и размерът на разрушението зависят от мощността на взривното вещество. Но защото размерът е симетричен на радиуса, умножен по кубик, размерът се усилва почти с корен от кубик на добива, тъй че относителното нарастване на разрушителния резултат спрямо нарастването на добива е малко. Въздействието на нуклеарните оръжия върху популацията също зависи от доста екологични и географски променливи.

Останалите седем последствия може да разгледате в нашата:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР