Възможността да прекарате дни или седмици насаме с половинката ви

...
Възможността да прекарате дни или седмици насаме с половинката ви
Коментари Харесай

Полезни съвети за двойки под карантина

Възможността да прекарате дни или седмици уединено с половинката ви може да звучи като сбъднато предпочитание. Има обаче разлика сред това да не напускате дома си дни наред, тъй като не желаете и да не го вършиме, тъй като не можете. Пандемията от ковид промени доста живота на хората, като с изключение на здравните проблеми, сложи на тестване и доста двойки. Ето някои препоръки по какъв начин да се справите, в случай че сте под карантина дружно с колегата ви и да извлечете позитивите от това.

Прекарвайте част от времето си разграничени

Колкото и да не наподобява разумно, това е реалност. Специалистите настояват, че прекарването на прекалено много време дружно може да бъде също толкоз пагубно за връзката, както и разделянето за прекомерно дълго. От основно значение е да определите границите и да ги спазвате, доколкото можете.

Грижете се за персоналното си пространство

Когато сте на едно място с колегата си, обикновено е да чувствате, че би трябвало да можете когато и да е да нахълтате в другата стая и да му зададете въпрос за вечерята, сметките за тока или някакъв различен битовизъм. Но в случай че другият човек се пробва да се концентрира върху нещо и го прекъснете, това може да докара до спор. Когато половинката ви гледа футболен мач да вземем за пример и знаете, че това е значимо за него, не го тормозете, в случай че в действителност не е неотложно. Няма да ви е прелестно, в случай че ви пресечен обичаното телевизионно шоу или сериал за нещо маловажно, нали?

Уважавайте работата от у дома

Коронавирусът остави доста хора без заплата и принуди други да работят от у дома. За хората, които се оправят по-добре в офиса, настройката за работа от у дома може да бъде сложна. Ако такава е обстановката и с вашия сътрудник, значимо е да се отнасяте с схващане и да възприемате като че ли той се намира в същинския си офис. Отново съветваме да не го прекъсвате, с изключение на при незабавен случай, изключително когато има онлайн диалози и срещи.

Говорете с половинката си

Макар и да ви се коства стряскаща, карантината има и позитиви, в случай че несъмнено, сте здрави и просто ограниченията за сигурност постановат да сте в изолираност. Това да бъде идеална опция да задълбочите връзката си с половинката, в случай че задавате верните въпроси, несъмнено. Не забравяйте да питате колегата си от какво се нуждае, с цел да го улесните в сложния интервал.

Не предавайте напрежението си на другия

Това в действителност е мъчно. Живеем в извънредно стресиращо време поради пандемията и евентуално изливате ежедневните си страхове и терзания точно върху вашия сътрудник. Опитайте се да задържите малко страстите си. Не мислете, че и за него не е мъчно, даже да не го демонстрира, тъй че не му предавайте спомагателен стрес.

Забавлявайте се дружно

Не стойте просто в една стая, а се наслаждавайте на компанията си. Когато не можете да излезете на открито, постарайте се да ви е прелестно и в дома ви. Направете си вечеря на свещи, играйте игри дружно, тренирайте. Да се надяваме, че сходна обстановка няма да се повтаря, тъй че се възползвайте оптимално от нея.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР