Възможностите за осигуряване на по-добра координация и взаимодействие между държавите-членки

...
Възможностите за осигуряване на по-добра координация и взаимодействие между държавите-членки
Коментари Харесай

Сигурността в Черноморския регион обсъдиха на среща командирът на ВМС контраадмирал Михайлов и командирът на Военноморското командване на НАТО вицеадмирал Блънт

Възможностите за обезпечаване на по-добра съгласуваност и взаимоотношение сред държавите-членки на НАТО от Черноморския район разискаха през днешния ден, 10 май, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на Военноморското командване на НАТО вицеадмирал Кийт Блънт.

Срещата се организира в Командването на Военноморските сили в гр. Варна в границите на тридневната аудиенция на вицеадмирал Кийт Блънт в нашата страна.

Пред публицисти командирът на Военноморското командване на НАТО съобщи, че Алиансът не има намерение да остане още дълго отвън Черно море. „ Солидарността в тези сложни времена е значима и желая да уверя, че НАТО остава привързан с Черно море и района “, акцентира той. Вицеадмирал Блънт посочи смисъла на координацията в акваторията и съобщи, че българските Военноморски сили, които са доста способни, играят огромна роля за нейното реализиране. По думите му, посредством военноморските сили на България, Румъния и Турция в действителност НАТО постоянно участва в Черно море.

„ Ние организираме непрекъсната интервенция за надзор на морските пространства взаимно с нашите сътрудници от Румъния и Турция “, означи контраадмирал Кирил Михайлов. Той обясни, че се организират планувани полети от морска патрулна авиация и се обменя информация за миноподобни обекти като се реагира на всеки един получен сигнал. Контраадмирал Михайлов посочи, че до този миг са получени 18 сигнала, само че за благополучие нито един от тях не е бил доказан след това.

На срещата в Командването на Военноморски сили бяха разисквани тематики, касаещи променената конюнктура в Черно море, произлизащите от това закани за страните-членки на НАТО и ролята на българския боен флот в съюзническите старания за повишение на сигурността в района.

По-късно денем вицеадмирал Кийт Блънт посети Военноморска база-Варна и Военноморския координационен детайл. Пред гостите бяха показани структурата и дилемите на координационния център във Варна като част от структурата на силите на НАТО по източния фланг.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР