Възможностите за надграждане на Националната здравноинформационна система /НЗИС/ – това

...
Възможностите за надграждане на Националната здравноинформационна система /НЗИС/ – това
Коментари Харесай

Премиерът обсъди с БЛС възможните решения за е-рецептите

Възможностите за надграждане на Националната здравноинформационна система /НЗИС/ – това беше разисквано по време на среща сред министър-председателя акад. Николай Денков и представители на Българския лекарски съюз /БЛС/. Тези усъвършенствания ще дадат решение на проблемите към изписването на електронни предписания . По този мотив министър председателят разяснява:

„ Конструктивна среща, окуражен съм от диалога ни. Трябва да търсим решения в интерес на хората. “

Участие в полемиката взеха ръководителят на Управителния съвет /УС/ на БЛС доктор Иван Маджаров , основният секретар на УС на БЛС доктор Валентин Пеев и доктор Гергана Николова-Ширкова . Те срещнаха премиера с съответни проблеми и взаимно дефинираха вероятни стъпки за тяхното разрешаване посредством надграждане на функционалностите на НЗИС. За реализацията на обсъжданите хрумвания ще бъдат избрани виновни лица и нужните периоди .

По време на срещата стана ясно, че усложнения измежду медиците има единствено с белите предписания , откакто от 16 октомври антибиотиците и антидиабетните медикаменти започнаха да се предписват от лекарите и отпускат в аптеките единствено против е-рецепти. Безпроблемно протича изписването на жълтите и зелените предписания, които също станаха наложително електронни от юни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР