Възможностите за коалиции, които могат да произведат правителство са твърде

...
Възможностите за коалиции, които могат да произведат правителство са твърде
Коментари Харесай

Проф. Антоний Тодоров: Желаните коалиции са невъзможни, другите предизвикват протест

„ Възможностите за обединения, които могат да произведат държавно управление са прекомерно дребни. Желаните обединения са невъзможни, а тези, които аритметично можем да подредим ще провокират реакцията на публиката и митинг, тъй че за жалост най-вероятно ще вървим към нови избори “. Това съобщи в изявление за БГНЕС, политологът и учител в Нов български университет, проф. Антоний Тодоров.

„ На гласоподавателите им омръзна да вървят на избори, които няма да могат да доведат до постоянно държавно управление. Особено след опита на предходните през ноември 2021 година, когато с доста труд беше основано едно държавно управление. Виждаме по какъв начин главният провинен за неговото рухване Има Такъв Народ е осъден и загуби най-вече гласоподаватели “, посочи проф. Тодоров. „ Освен това гласоподавателите дават и обръщение за своето съмнение към политическите партии, смятайки ги за доста повече частни формирания, в сравнение с обществени артисти, които се грижат за общия интерес “, съобщи още политологът и продължи:

„ Изборите демонстрираха и известна безнаказаност на гласоподавателите, тъй като те се държат като че ли са в супермаркета и избират някаква подобаваща за тях стока, само че изборите не са такова нещо, тъй като избирайки или неизбирайки, следствията от тези техни решения засягат всеки един от нас в страната “, разяснява още професорът.

Той посочи, че на тези избори гласувалите са с 80 000 по-малко от предходните и би трябвало да имаме това поради, когато приказваме за подредбата показваща, желанията на жителите след вота. На въпрос дали има опция за бъдещи обединения анализаторът отговори, че опциите за обединения, които могат да произведат държавно управление са прекомерно дребни. „ Казано в резюме мечтаните обединения са невъзможни, а тези, които аритметично можем да подредим ще провокират реакцията на публиката и митинг, тъй че за жалост най-вероятно ще вървим към нови избори. Макар че при малко повече въображение на политиците, те биха могли да намерят някакво най-малко решение за къс интервал от време, било то шест месеца или през зимата, за такова немногопартийно държавно управление, което те да не смъкват през това време, с цел да може да работи един настоящ парламент “, изясни още проф. Тодоров. Той разяснява и дребният дял поддръжка, която осъществя Българска социалистическа партия на парламентарните избори. „ Българска социалистическа партия осъществя най-нисък резултат в цялата си история, само че това е дълъг развой, който продължава към този момент прекалено много. Той се ускори изключително след 2017 година, когато партията беше покрай милион гласоподаватели, а в този момент се оказва, че тя е изгубила близо ¾ от своите гласоподаватели. Това постанова сериозен диалог вътре в социалистическата партия, главната причина за този колапс е, че Българска социалистическа партия се опита да заеме такава политическа ниша, която не й подхожда, а точно национално-консервативна, която няма нищо общо с една прогресивна социалистическа партия. Нейната позиция през последните години трябваше да бъде отворена към зелените, към демократичните кръгове на обществото, към всичките тези, които усещат ударите на употребата, световния капитализъм, всичко, което е обвързвано с дискриминация на всевъзможни малцинства “, изясни още проф. Антоний Тодоров.

Политологът съобщи, че партия „ Възраждане “ е съумяла да събере всички вероятни гласоподаватели на това, което бяха преди патриотите. „ Не мога да кажа дали партията ще усили своята поддръжка за в бъдеше, уповавам се, че това е прагът на една допустима готовност. Все отново „ Възраждане “ е една извънредно дясна, националистическа партия, без значение от нейния обществен популизъм и обществена измама “, добави още политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР