Възможностите за инвестиции в енергетика, базирана на зелен водород, обсъдиха

...
Възможностите за инвестиции в енергетика, базирана на зелен водород, обсъдиха
Коментари Харесай

Преговаряме със Саудитска Арабия за инвестиции във водородната енергетика


Възможностите за вложения в енергетика, основана на зелен водород, разискаха министър Христо Алексиев и министър Ал-Ибрахим (снимка: МТС)

България и Саудитска Арабия ще приготвят пътна карта за взаимни вложения, стана ясно на среща сред вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев, министъра на нововъведенията Александър Пулев и министъра на стопанската система и планирането Файсал Ал-Ибрахим. Документът ще бъде разискван на взаимно съвещание на специалисти от двете страни.

Възможностите за вложения в енергетика, основана на зелен водород, автомобилната промишленост и минното дело, бяха трите области, показани от българските министри на министър Ал-Ибрахим и делегацията, която той оглавява за визитата си в София, оповестиха от Министерство на превоза и известията.

България създава атомна пътна карта, с цел да отвори новаторски сегмент, който е мощно перспективен и ще отключи редица капиталови благоприятни условия. Разработва се и план за Водородна котловина у нас, като страната ни се стреми да бъде един от водачите в световен мащаб.
още по темата
„ Очакваме мнението на Европейската комисия по готова тактика за развиване на въглеродна стопанска система. Това ще даде зелена светлина за вложения в зелена сила ”, съобщи вицепремиерът Христо Алексиев.

По време на срещата министър Пулев уточни, че има благоприятни условия за партньорство и вложения в автомобилния бранш, високотехнологични компании и въглеродно неутрални индустриални зони. Той акцентира, че автомобилостроенето е най-бързо растящият бранш в стопанската система ни дружно с софтуерния отрасъл.

В рамките на диалога вицепремиерът акцентира, че логистичните вериги се трансформират вследствие на продължаващата към този момент година война в Украйна. „ България е на кръстопът освен в направлението от Азия до Европа. В съдействие с Гърция развиваме и оста Север – Юг ”, сподели още той.

Христо Алексиев и Файсал Ал-Ибрахим показаха общо мнение, че откриването на директна въздушна линия сред София и Рияд през април е доста добър знак за партньорството сред двете страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР