Възможностите на терен, където са няколко дружества, са свързани с

...
Възможностите на терен, където са няколко дружества, са свързани с
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: България не е в състояние да покрива всички необходими възможности за защита на въздушното си пространство

Възможностите на терен, където са няколко сдружения, са свързани с ремонт на бронетранспортьори, машини, свързани с поддръжка на сухопътните войски. У нас има и няколко благоприятни условия за поддръжка на хеликоптери и това би трябвало да бъде преценено от самите експерти. В момента имаме обща сделка, където ще бъдат проведени работни групи, които към този момент в самата конкретика ще уточняват какви са опциите. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание Димитър Гърдев.

" Това би трябвало да бъде осъществено бързо, като бойните дейности ги притискат. А решението за военна помощ към момента не е взето. Важните неща са в детайлите и дали в тази военна помощ се включва тежко въоръжение, като опциите на България не са дребни. Има опция и за артилерийски муниции. Това играе много сериозна роля. Не бива да се приказва, че като не си дадем шестте самолета или единствената противозенитна система, с която разполагаме, с нищо не оказваме помощ ", добави Гърдев.

" Трябва да се изясни какви са опциите на България и, че тази помощ е потребност, и тя в действителност е основна. България не е в положение да покрива всички нужни благоприятни условия за отбрана на въздушното си пространство и то в непосреден спор. Словакия се намира през 2,3 страни след България от спора, тя има стратегия за подмяна на своите противовъздушни системи със Съединени американски щати. Също по този начин стартира интензивно образование на личен състав, ние не сме на този стадий. А ние се намираме на границата на спора ", разяснява Димитър Гърдев.

" В момента и България, и Украйна са производители на зърно, ние нямаме дефицит и от двете неща. Но в Украйна се получи свръхпроизводство на електрическа енергия, там има 2 огромни работещи електроцентрали. Всяка една страна има друга цел в този спор и друго държание. За нас е извънредно значимо този спор да спре незабавно и то да бъде по кротичък метод. България към този момент е привлякла вниманието на Русия, като беше включена в този лист от недружелюбни страни ", сподели ръководителят на Комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание.

По думите му изявлението на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която съобщи делегацията ни да посети Донецк и Луганск, е провокация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР