Възможностите България да получи въоръжение от НАТО след даряването на

...
Възможностите България да получи въоръжение от НАТО след даряването на
Коментари Харесай

Ще бъдат ли изпращани български войници в Украйна?

Възможностите България да получи въоръжение от НАТО след даряването на оръжия за Украйна се стесняват, счита Ангел Найденов

Комисията по защита в Народното събрание утвърди даряването на въоръжение за Украйна.

" Недоумявам за какво информацията по отношение на това какво ще изпратим на Украйна е засекретена. Помощта, която България доставя, ще се извърши по два метода - непосредствено даване на оръжие и муниции, а втория - посредством образование на украински военнослужещи. Предлагам, че до седмица или две информацията ще бъде оповестена и ще я забележим първо в западните медии ". Това съобщи някогашният министър на отбранатаАнгел Найденов в ефира на " Денят ON AIR " по.

По думите му едно е несъмнено - не предоставяме изтребители, самолети МИГ-29 и СУ-25.

" Не позволявам, че България ще изпрати негодно въоръжение или муниции. Това, което предоставяме, няма да промени хода на бойните дейности, само че това, което допуска едно такова решение, е знак - помощ към жертвата на една брутална експанзия ", безапелационен бе той.

Найденов изрично отхвърли терзанията на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", че предоставяйки оръжие на Украйна, се намесваме директно във войната.

Според някогашния министър на отбранатавойната в Украйна се трансформира в битка за оръжия и муниции, поради което всяка помощ е скъпа.

" Към този миг военното командване и политическото управление на НАТО изключва каквото и да е присъединяване с войскови елементи във въоръжен спор на територията на Украйна с съветските елементи. Спекулира се за изпращането на инструктори за подготовка на 15 000 военнослужещи на територията на Полша и Германия ", акцентира още той.

Найденов означи, че " един български офицер ще бъде изпратен в щаба на задачата в Брюксел, до петима военнослужещи инструктори, които ще бъдат в Полша или Германия и до 50 военнослужещи, ситуирани на територията на друга страна членка на Европейски Съюз ".

" Възможностите България да получи въоръжение от НАТО след даряването на оръжия за Украйна се стесняват, защото голяма част от техниката, която можехме да получим, към този момент е предоставена ", установи той.

Бившият министър на защитата не пропусна да разяснява и опцията първия мандат да бъде осъществен сполучливо.

" Дълбоко се колебая, че кабинетът ще бъде подсилен в пленарната зала. И съставът, и програмата са един самобитен поклон, с цел да се завоюва поддръжка. Вижда се ясно, че зад предлагането стои сянката на ГЕРБ, а партията продължава да е партия в изолираност ", заключи гостът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР