Възможно ли е някои от волейболистите на Нефтохимик да са

...
Възможно ли е някои от волейболистите на Нефтохимик да са
Коментари Харесай

Президентът на Хебър Александър Иванов: Недопустимо е неспазването на противоепидемиологичните мерки

Възможно ли е някои от волейболистите на Нефтохимик да са играли с ковид в домакинския си мач против Хебър (Пазарджик) от втори кръг на Суперлигата, в който се постановиха след оспорвана борба с 3:2 гейма в бургаската зала „ Младост “? Възможно ли е с изключение на старши-треньорът Николай Желязков, който не беше на треньорската пейка, тъй като към този момент бе под карантина и Жани Желязков, който също не игра в мача, и други да са имали признаци, само че това да е било непокътнато в загадка, с цел да се употребява инерцията от положителната форма в последно време и неналичието на естествен подготвителен режим в противника поради неразположение на част от играчите?

Такива въпроси се появиха измежду волейболните среди, откакто по-рано през днешния ден стана ясно, че 10 състезатели на бургазлии са с позитивен тест за короновирус , като се чака броят им да нарасне, защото и други са със грипоподобни признаци.

„ След направените в събота PCR-тестове на целия тим на ВК Нефтохимик 2010 бяха получени 10 позитивни резултата с Covid-19. От през днешния ден се прекратява подготвителния развой в клуба до второ разпореждане “, написаха на формалната фейсбук страница на клуба във връзка обстановката в тима. А часове по-късно НВЛ отсрочи двата последващи мача на Нефтохимик с ЦСКА и Монтана.
От ВК Хебър към този момент са подали публично тъжба до Национална волейболна лига за неспазване на противоепидемични ограничения и тъпчене на разпоредбите.
В жалбата се твърди, че Дежурният пратеник Пенчо Ангелов не е настоял да се мери температурата на всички играчи, което е главната наложителната противоепидемична процедура преди началото на всеки мач. Същото длъжностно лице не е поискало и листа със записаните данни за температурата на играчите от Пазарджик. Нередностите са почнали още на входа на залата, където не са проверявали температура освен на играчите, само че и на щабовете на двата отбора и на обслужващите дуела лица.

Ето какво сподели президентът на ВК Хебър Александър Иванов за BGvolleyball.com по отношение на обстановката: „ Недопустимо е неспазването на противоепидемиологичните ограничения и незачитането на здравето на играчи, щаб и управление. Не бяха спазени наредбите за мерене на телесна температура преди дуелите нито на играчи, нито на щаб, нито на посетители (б.р. зрители). В актуалната обстановка не е демонстрация на геройство в случай че играеш болен, а меко казано безнаказаност. След мача в формалните изявленията хора от управлението на домакините обявиха, че техни играчи са били неразположени, само че са стиснали зъби. Това е безумство. Не знам за какво не бе измервана температурата. Сигурен съм, че някои щяха да бъдат с по-висока от естественото. Делегатът на мача твърдеше, че измерването на температура не е наложително! Абсурд! Спортът е спорт, а здравето е най-важно! Оставяме нещата на съответните органи, които да се произнесат след подадената ни тъжба!”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР