Възможно ли е България да е сбъднатата мечта за двама

...
Възможно ли е България да е сбъднатата мечта за двама
Коментари Харесай

С любов към операта и българския фолклор: Двойка японци избра Стара Загора пред Токио, за да изпълни мечтата си

Възможно ли е България да е сбъднатата фантазия за двама японци? Оказва се тъкмо по този начин за Сачи и Ацуфуми Ужие. Страната ни прави допустима любовта посред им и любовта към музиката. Двамата избират да живеят в Стара Загора, където са част от оперната натрупа в града.

Само преди месец в сърцето на Токио двама японци провеждат камерен концерт с българска национална музика. Сачи и Ацуфуми се прибират в Япония за лятото и вземат решение да покажат на сънародниците си хубостта на нашите фолклорни мелодии.

" Аз изсвирвам на типичен принадлежности и също така на национални принадлежности да вземем за пример блок, флейта и тъпан. То се назовава " пайп енд табор " на британски. Това са национални принадлежности в Англия, Испания, Италия, на всички места в Европа ", споделя Ацуфуми Ужие.

Сачи учи барокова музика в Токио, само че вкъщи не съумява да се посвети на обичаното си изкуство, тъй като не може да се устоя единствено с пеене и ѝ се постанова да работи и друго.



" Когато живеех в Токио, беше доста мъчно за мен да работя като певица, доста малко, по-малко отсам. Обикновено аз не пеех в опера, а в салон - концерт песен, доста дребни концерти ", споделя Сачи Ужие.

Сега двойката е щастлива в Стара Загора. Ацуфуми идва преди две години и остава блокиран от пандемията. Преди пет месеца Сачи също идва в България - към този момент като негова брачна половинка.

" Късмет е да вземем за пример, че можем да свирим и пеем у дома, но това е доста мъчно в Токио да има музика у дома, тъй като жилищата, квартирите са доста дребни и съседите са доста близко, по тази причина им пречим ", споделя Сачи.



Освен на българския фолклор двамата са огромни фенове и на българската кухня.

" Ние учим с приятелката готвене, да вземем за пример учихме гювече и банички. И една другарка, сътрудник, ни научи на палачинки. Да, това ми е обичаното и споделиха, че идващия път ще учим мекици и мусака ".

Казват, че най-хубавото, което България им подарява, е успокоение, пространство и време дружно. Неща, които са им липсвали, до момента в който са живели в родината си.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР