Възможно е властите в Италия да разгледат възможността за задължителна

...
Възможно е властите в Италия да разгледат възможността за задължителна
Коментари Харесай

В Италия обсъждат задължителна ваксинация за отделни групи

Възможно е управляващите в Италия да прегледат опцията за наложителна имунизация на някои групи от популацията. Това съобщи координаторът на италианската комисия за битка с ковид. 

Пред локалната телевизия " Скай " Франко Локатели сподели, че тази мярка може да бъде въведена за тези, които подкрепят или се намират в контакт с хора като служители на реда, държавни, чиновници или учители. Той означи, че измежду тези категории процентът на ваксинираните е висок и дефинира наложителната имунизация за всички жители като краен вид.

В момента да се ваксинират са задължени само работещите в здравните заведения. Медиците към този момент започнаха да получават трета доза, дружно с хората в риск от съществено заболяване и тези над 60 години, предава БНР.

Франко Локатели съобщи още, че в случай че обстановката се усложни, управляващите разполагат с редица варианти, които могат да приложат. Сред тях са въвеждане на ограничавания за неимунизираните или понижаване на интервала за слагане на бустерна инжекция от шест на пет месеца.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР