Възможно е Европейската комисия да остане без български еврокомисар до

...
Възможно е Европейската комисия да остане без български еврокомисар до
Коментари Харесай

Политико: България може да остане без комисар до евроизборите догодина

Възможно е Европейската комисия да остане без български еврокомисар до изборите за Европейски парламент през 2024 г, оповестява БНР с позоваване на „ Политико “. Мария Габриел подаде оставка, откакто бе номинирана за министър председател.

Изданието напомня, че на последните европейски избори през 2019 година комисарите Андрус Ансип от Естония и Корина Крецу от Румъния бяха определени за евродепутати. Тогава Комисията предложи постовете им да останат краткотрайно вакантни, а страните членки се съгласиха. Тази обстановка обаче продължи единствено няколко седмици.

Същевременно в Брюксел не престават слуховете, че правоприемник на Мария Габриел може да бъде Ева Майдел, добавя " Политико ". Тя има добра известност измежду европейските кръгове. Освен това е и жена, а Урсула фон дер Лайен трансформира равноправието сред половете в крайъгълен камък на ръководството си.

Самата Майдел уточни във Facebook пост, че диалогът по въпроса тя да е идващият български еврокомисар " е несвоевременен, в огромна степен несъответстващ и не желая да се наемам с него ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР