Възходът на Tesla направи Илон Мъск най-богатият човек в света.

...
Възходът на Tesla направи Илон Мъск най-богатият човек в света.
Коментари Харесай

Илон Мъск на път да стане първият трилионер в света

Възходът на Tesla направи Илон Мъск най-богатият човек в света. Но не това е бизнесът, който ще го издигне до статута на първия трилионер в света, а компанията му SpaceX, написа Bloomberg, базирайки се на анализатора на Morgan Stanley Адам Джонас.

SpaceX е на път да стане най-скъпата компания в света по пазарна капитализация, освен в галактическата промишленост, сигурен е Джонас. В момента благосъстоянието на американския бизнесмен се прави оценка на 241,4 милиарда $, а делът на SpaceX в него е под от 17 %.

През октомври капитализацията на SpaceX надвиши 100 милиарда $. Анализаторът от Morgan Stanley обаче счита, че SpaceX коства най-малко 200 милиарда $. А най-скъпият план в границите на компанията по калкулации на Джоунс е сателитната информационна система Starlink.

Мъск е бил позициониран и преди като първия трилионер, но по-скоро хипотетично, на база прогнозирано представяне на акциите на Tesla. Само в понеделник компанията усили чистото богатство на своя създател с 6,6 милиарда $. Това даде мотив на изпълнителния директор на Световната стратегия на Организация на обединените нации за прехраната (WFP) Дейвид Бийзли насочи апел в Туитър към Мъск като изиска от него шест милиарда $ за битка с опасността от апетит и неговите последствия. Бийзли означи, че 42 милиона души тази година са били на ръба на глада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР