Въздушният Шенген е залъгалка за наивници. На час по лъжичка

...
Въздушният Шенген е залъгалка за наивници. На час по лъжичка
Коментари Харесай

Вигенин: Въздушният Шенген е залъгалка за наивници

" Въздушният Шенген е залъгалка за наивници. На час по лъжичка излиза наяве защо става въпрос що се касаепо съглашението с Австрия за така наречен въздушен Шенген ", сподели каза зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин пред bTV.

Той изясни, че към този момент е оповестено решението, с което България и Румъния станаха част от Шенген по въздух и вода. " Към него има приложение с две изказвания - на Австрия, България и Румъния от една страна и въпреки това на Европейска комисия. Изявлението е от името на държавното управление. Според това взаимно изказване България се ангажира без ограничавания, при ускорена процедура, в границите на 3 работни дни да се получава единодушие и да приема всички декларирани за връщане емигранти, влезнали и регистрирани в България, получили статут и отпътували в Австрия. По публични данни единствено за 2022 година това са над 9000 души, а ние сме се съгласили за 6000, за 2023 евентуално приказваме за същите цифри ", счита той.

Според него утрояването на силите на Фронтекс и финансирането за граничната сигурност с дронове и нови коли не е написано в изказването на Европейска комисия.

" Само заявяват, че ще продължат поддръжката, това е друго от засилена поддръжка. Вярвам единствено на това, което написа черно на бяло. Иначе: " Тати ми даде обещание колело, но различен път ", на този принцип сме и с Шенген ", съобщи Вигенин.

Според него Австрия неведнъж е заявявала, че няма проблем с България

" Днес се оказа, че се вършат промени в законодателството за бежанците и се оказа, че консолидираното на бежанците ще е включено в проектите за интеграция на общините. Правителството прави оценка, че нямаме потенциал и задачата на тази смяна е тези бежанци да бъдат пуснато по общините. Кметовете не знаят за тази смяна ", предизвести депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР