Въздушният балон на руските пътешественици Фьодор Конюхов и Иван Меняйло

...
Въздушният балон на руските пътешественици Фьодор Конюхов и Иван Меняйло
Коментари Харесай

Руснаци поставиха световен рекорд по летене с балон с горещ въздух

Въздушният балон на съветските пътешественици Фьодор Конюхов и Иван Меняйло прелетя 2540 километра, което е със 174 километра повече от досегашния международен връх за разстояние, съобщи ТАСС.

Аеронавтите кацнаха с балона на летище „ Хатанга “ в Красноярския край, оповестиха от щаба на експедицията в неделя. „ По време на полета балонът „ Фосагро “ под ръководството на Фьодор Конюхов и Иван Меняйло измина разстояние от 2540 км, което е със 174 км повече от предходния международен връх от 1994 година, принадлежал на японския водач Мичио Канда.

Така в този момент и двата международни върха - по обсег и дълготрайност на полет без прекъсване в балон с парещ въздух, принадлежат на Русия. Стартирайки рано сутринта на 24 март в Кировск, Мурманска област, балонът хвърча на височина от 3 до 6 км, като мина през въздушното пространство на Мурманска и Архангелска област и на Красноярския край.

На 26 март в 03:24 московско време балонът извърши ювелирно кацане на пистата на летище „ Хатанга “, ситуирано на красноярска територия на 72 градуса северна широчина “, се споделя в общественото известие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР