Разследващата медия ПроПублика“ , агенциите Асошиейтед прес и Ройтерс спечелиха

...
Разследващата медия ПроПублика“ , агенциите Асошиейтед прес и Ройтерс спечелиха
Коментари Харесай

Разкрития за съдии в САЩ и империята на Мъск донесоха „Пулицър“ на „ПроПублика“ и „Ройтерс“

Разследващата медия „ ПроПублика “, организациите " Асошиейтед прес " и " Ройтерс " завоюваха журналистически награди " Пулицър " на гала, състояла се в Ню Йорк. Сред лауреатите са " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост ", заяви Българска телеграфна агенция. С премията се отличава най-хубавото в публицистиката в 15 категории.

В най-престижната категория - тази за публицистика в интерес на обществеността -  обаче победи проверяващата медия   " ПроПублика " за разкритията си за дарове и пътувания, които съдии от Върховния съд на Съединени американски щати, изключително съдията Кларънс Томас, са приемали от заможни донори и които са пропуснали да заявяват пред управляващите. Заради тези разкрития Върховният съд одобри поведенчески кодекс.

" Ройтерс " завоюва две награди. Едната беше в категорията за народен репортаж за серия от журналистически следствия на индустриалната империя на Илон Мъск,  а другата беше за фотоси към изключителна вест за фрагментите си от израело-палестинския спор в Газа. Сред фотосите, донесли премията на екипа на Ройтерс, беше кадър, изработен през октомври от фоторепортера Мохамед Салем, показващ палестинка, която е притиснала безжизненото тяло на 5-годишната си племенница в Газа. Тази фотография към този момент завоюва и влиятелната премия " Уърл прес фото " за кадър на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР