Въздушните превозвачи в САЩ поискаха помощ от правителството на стойност

...
Въздушните превозвачи в САЩ поискаха помощ от правителството на стойност
Коментари Харесай

Авиокомпаниите в САЩ поискаха $50 милиарда държавна помощ

Въздушните превозвачи в Съединени американски щати желаеха помощ от държавното управление на стойност 50 милиарда $, с цел да се оправят с удара, нанесен от пандемията от ковид и наложените рестрикции на пътуванията, съобщи CNBC. Лоби групата Airlines of America, сплотяваща 10 самолетни компании, желаят те да са под формата на директни инжекции ликвидност и държавно обезпечени заеми.

Подобна мярка ще е първото държавно подкрепяне на бранша от това, въведено след офанзивите от 11 септември 2001 година Освен това, в случай че желаната сума бъде утвърдена, тя ще е най-голямата в историята.

От Airlines of America, която съставлява превозвачи като Delta, United, American и Southwest, изиска те да получат грантове на стойност до 25 милиарда $ неотложно, с цел да бъде преодолян казусът с ликвидните средства, пред които са изправени. В бъдеще те да би трябвало да получат и 25 милиарда под формата на заеми с нулев или негативен лихвен %.
 Празни самолети и големи загуби натрупат самолетните компании в Европа поради епидемията
Празни самолети и големи загуби натрупат самолетните компании в Европа поради епидемията

Ситуацията може да " коства " загубата на стотици хиляди работни места в международен мащаб

" Само за две седмици американските въздушни превозвачи видяха по какъв начин мощните им финансови позиции се срутват необикновено скоростно ", показват от Airlines for America. " Понижаването на търсенето, до което докара коронавирусът, нанесе невиждани вреди върху фирмите от бранша. "

В някои елементи от света търсенето на полети е на нулата. В резултат на това американските самолетни компании замразиха назначението на нови чиновници, стопираха доста полети и предизвестиха работещите, че обстановката е по-тежка от по всяко време било, в това число от 11 септември 2001 година

Президентът Доналд Тръмп нееднократно уточни, че държавното управление ще подкрепи превозвачите, които са директни работодатели на над 700 хиляди души. " На 100% ще подпомогнем самолетните компании - обстановката не е по тяхна виновност ", сподели Тръмп на конференция в понеделник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР