Въздушни удари върху последния бастион на джихадистите в Сирия са

...
Въздушни удари върху последния бастион на джихадистите в Сирия са
Коментари Харесай

Въздушни удари в Идлиб, Ердоган със заплаха към Асад

Въздушни удари върху последния бастион на джихадистите в Сирия са нарушили скорошното помирение, заяви Агенция Франс Прес, като се базира на Сирийската обсерватория човешки права.

Russian’s and Assad fighter jets are bombing #Idleb right now.
A cease-fire exists only in the statements of Russian and Turkish officials, while on the ground in Idlib there is only death.#IdlibUnderFire pic.twitter.com/l6GF7YsHfY
— أسامة أبو زيد Osama Abo Zayd (@oabozayd) January 15, 2020
Според известието има убити и ранени цивилни при офанзивата.
Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган пък заплаши Сирия, че Турция е решена да се намеси, с цел да предотврати офанзивите на държавните сили на сирийския президент Башар Асад в Идлиб.
Причината, която той уточни е мигрантският поток към границите на Турция.
„ Надяваме се прекратяването на огъня в сирийския Идлиб да продължи. Турция е решена да предотврати офанзивите на режима на Асад в нарушаване на примирието ", безапелационен бе Ердоган на съвещание на парламентарната група на „ Партия на справедливостта и развиването “, представен от вестник Daily Sabah.
„ За страдание, има съществени разминавания сред дадените ни обещания [по отношение на Сирия] и действителната обстановка на терен. Казахме на сътрудниците си, че ще продължим интервенциите от там, където спряхме. Докато обстановката в Сирия продължава да бъде въпрос на оцеляване, не е допустимо да предприемем стъпки обратно ", увери турският президент.
Същевременно, от съветското руското министерство на защитата оповестиха, че цивилните в Идлиб могат да избягат през 3 нови контролно-пропусквателен пункт.

SANA report about the opening of the humanitarian corridors in #Idleb and #Aleppo pic.twitter.com/CLFFTLPVF5
— Haidar Ahmad (@Haidar_Ahmad_) January 14, 2020
От сирийски цивилни от региони в Идлиб, следени от въоръжени групи, бяха получени доста претенции да се върнат по домовете си на територия, следена от сирийските държавни сили, се прибавя в изказването.
Местните военни източници по-рано споделиха, че сирийската войска е подготвила три филантропични коридора за цивилни, за овакантяване на Идлиб. Те се намират в региона на градовете Ал-Хобейт на юг от Идлиб, Абу Адх Дхухур на изток и Ал-Хадхер на юг в провинция Алепо, показват източниците.
Турското министерство на защитата съобщи в петък, че Москва и Анкара са се договорили да вкарат помирение в провинцията. На 19 декември сирийската войска стартира нова военна интервенция в югоизточен Идлиб, с цел да почисти региона от терористите. До 24 декември повече от 40 села са били завзети от държавните войски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР