Въздушни удари в Тайванския проток - те са част от

...
Въздушни удари в Тайванския проток - те са част от
Коментари Харесай

Китай изстреля балистични ракети във водите на Тайванския проток

Въздушни удари в Тайванския пролив - те са част от огромните военни учения, които Китай разгласи след визитата на ръководителя на Камарата на представителите - Нанси Пелоси в Тайван. Американски самолетоносач се насочва към води югоизточно от Тайван. Външните министри от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), които се срещат в Камбоджа, обявиха, че са разтревожени от китайските военни маневри и показаха опасения, че обстановката в Тайван може да докара до открити спорове.

Китай е изстрелял няколко балистични ракети във водите на Тайванския пролив.

" Според информацията, с която разполагаме, китайската войска е нанесла удари по цели в източната част на Тайванския пролив и е получила приемлив резултат ", оповестява водещ по малкия екран.

След визитата на Нанси Пелоси в Тайван, Пекин разгласи най-мащабните военни учения в региона на острова. Те обгръщат шест, а не както преди 3 или 4 зони във водите към Тайван. Самоуправляващата се територия, която Пекин приема за своя. Визитата на Пелоси усили напрежението в района. Тайпе увеличи бойната подготвеност на силите си и съобщи, че китайските учения са равносилни на обсада.

" Правителството ни е още по-решено да пази суверенитета и териториалната ни целокупност. В светлината на последните събития, държавното управление освен ще усили защитните си сили, само че и ще задейства връзките с страни с, които споделя еднообразно мислене и полезности, като Съединените щати ", сподели Джоан Оу, представител на Министерство на външните работи на Тайван.

Ситуацията в Тайван може да докара до открити спорове и непредвидими последствия, предизвестиха външните министри от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия. Светът незабавно се нуждае от мъдрост и възприятие за отговорност от страна на всички държавни ръководители, се споделя в изказването на първите дипломати.

Върховният представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Жозеп Борел, също осъди китайските военни учения. В коридорите на срещата на АСЕАН той беседва с държавния секретар на Съединени американски щати - Антъни Блинкен. Сред акцентите в срещата им са бяха напрежението в региона на Тайванския пролив и обстановката в Украйна.

Вижте коментара в " Денят стартира " на Тодор Радев , публицист от Китайската медийна група и проф. Аврам Агов, учител по „ История на Азия “, университет Лангара, Ванкувър за напрежението по оста САЩ-Китай след визитата на Пелоси:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР