Въздушни удари отнеха живота на най-малко 19 души в селище

...
Въздушни удари отнеха живота на най-малко 19 души в селище
Коментари Харесай

Убиха 19 души при въздушни удари в сирийската провинция Идлиб

Въздушни удари лишиха живота на минимум 19 души в населено място в сирийската провинция Идлиб, която е бастион на бунтовниците, съобщи Ройтерс, като цитира избавителна работа и на Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

Базираният във Англия център съобщи, че град Маар Шурин е бил изумен от самолети на сирийското държавно управление и съветските военновъздушни сили.

Както сирийската войска, по този начин и Русия нееднократно са заявявали, че ударите им са ориентирани единствено против екстремистите. "Самолети на съветските военновъздушни сили не са правили полети в този регион ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, представено от съветски медии.

Сред 19-те починали има 7 деца. Други 25 души са ранени, заяви основаният във Англия център. Гражданската защита на Идлиб, избавителна работа, известна като "Белите каски ", удостовери информацията за 19 починали при бомбардировки след среднощ.

Миналата седмица сирийските бунтовници обявиха, че държавните сили и техните съдружници са нараснали броя на въздушните удари против следени от опозицията градове в провинция Хама, която граничи от юг с Идлиб, напомня Ройтерс.

Режимът в Дамаск загуби контрола над провинция Идлиб, откакто размирен сили превзеха едноименната й столица през 2015 година, напомня Ройтерс. След това Идлиб стана единствената сирийска провинция, ръководена напълно от опозицията, както и най-многолюдната част от Сирия, намираща се под размирен надзор.

Тази година хиляди бойци и мирни жители се струпаха в Идлиб, откакто бяха отведени с рейсове от градове и селища в останала част на Сирия, завладяни от държавните сили благодарение на Русия и подкрепяни от Иран милиции. Провинцията граничи с Турция и е една от зоните за деескалация, контрактувани за подсилване на примирието по места в Сирия.

Доминиращата мощ в Идбил е коалиция от ислямистки групировки отпред с някогашния сирийски клон на терористичната мрежа Ал Каида, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР