Въздушна тревога е била обявена в няколко украински области през

...
Въздушна тревога е била обявена в няколко украински области през
Коментари Харесай

Взривове в Киев, въздушна тревога в цяла Украйна

Въздушна паника е била оповестена в няколко украински области през тази нощ, а в Киев са чути гърмежи, написа организация УНИАН. Съобщено беше и за съветски ракетни набези в Запорожието.
Прочетете още
С изключение на Луганска област и на окупирания Крим въздушната паника беше анулирана. През последните дни Крим, както и гранични с Украйна съветски области бяха наранени от поредност от набези. Властите в Киев се придържат към досегашната си линия да не поемат отговорност за нападенията, които зачестиха в миг, когато Украйна завършва подготовката за дълго чаканата пролетна атака.

Още през днешния ден се чака Съединените щати да разгласят нов, 37-ми пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 милиона $. За първи път ще бъдат предоставени ракети въздух-земя с дребен обхват на деяние, твърди Ройтерс.

Ракетите могат да оказват помощ на Украйна да отслаби съветските сухопътни опорни пунктове и да обезпечат на настъпващите украински сухопътни войски въздушна поддръжка при плануваната пролетната атака. Пакетът включва още 155-милиметрови гаубици, както и муниции за реактивни системи за залпов огън " HIMARS " и за гаубици, противотанкови ракети, минохвъргачки и камиони.

В обичайното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски прикани западните съдружници на Украйна да останат сплотени. В очакване на покана за участие в НАТО на срещата на върха на Алианса през юли Зеленски акцентира, че гаранциите за сигурност сплотяват Украйна и съдружниците ѝ.

В същото време ДПА оповестява, че в поверителни диалози дипломати на Съединените щати и Германия са отхвърлили опцията Украйна да бъде поканена в НАТО още на срещата на върха във Вилнюс през юли.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР