Въздушна тревога беше обявена по цялата територия на Украйна, съобщиха

...
Въздушна тревога беше обявена по цялата територия на Украйна, съобщиха
Коментари Харесай

Въздушна тревога беше обявена в цяла Украйна

Въздушна паника беше оповестена по цялата територия на Украйна, оповестиха въоръжените ѝ сили. Издадени са предизвестия за заплаха от съветски ракетни удари и набези с дронове, съобщи Ройтерс.

В разнообразни канали в обществената мрежа Телеграм се оповестява за гърмежи в няколко области, от Лвовска на запад, което е много надалеч от фронтовата линия, до Херсонска на юг.
Украинските сили възпират съветската войска по източния фронт и не са ѝ разрешили да напредне " с нито един метър “, съобщи украинската заместник-министърка на защитата Ханна Маляр, представена от Ройтерс.

" Нашите отбранителни сили не престават дейно да възпират съветското нахлуване по направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка и Мариинск “, написа Маляр в Телеграм.

Маляр добави, че украинските елементи по южния фронт, които предходната седмица са си възвърнали контрола върху някои села, “постепенно напредват “. " Имаме непълен прогрес. Отблъскваме врага и изравняваме фронтовата линия ", уточни тя, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано ръководителят на назначените от Москва окупационни управляващи в Херсонска област Владимир Салдо заяви, че силите на Киев са " бомбардирали цивилна инфраструктура: мостове на административната граница сред Херсонска област и Крим, покрай Чонгар ". Той разгласява фотоси, на които се вижда кратер в пътната настилка на моста, напомня Франс прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР