Въвеждането от Европейския съюз на ембарго върху доставките на руски

...
Въвеждането от Европейския съюз на ембарго върху доставките на руски
Коментари Харесай

Закъснения с пускането на три рафинерии в Близкия изток отлагат доставките на горива за Европа

Въвеждането от Европейския съюз на ембарго върху доставките на съветски петролни артикули от 5 февруари изисква европейските страни да намерят различни източници за закупуване на гориво, в това число в Близкия изток. Три нови близкоизточни рафинерии обаче - в Саудитска Арабия, Кувейт и Оман, които в действителност биха могли да оказват помощ на Европа да размени 600 000 барела дневно съветски петролни артикули, които губи вследствие на ембаргото, се вкарват в употреба с многочислени закъснения, оповестява Bloomberg.

" Нито едно от трите предприятия към момента не работи с цялостен потенциал и остава опцията за спомагателни забавяния. „ Пускането в употреба на рафинериите в Близкия изток се забавя. Европа няма да може да получи спомагателни барели преди края на 2023 година ", разяснява Ахмед Мехди, стоков анализатор в Renaissance Energy Advisors.

Bloomberg напомня, че Кувейт възнамерява да усили доставките на дизелово гориво за Европа пет пъти през 2023 година - до 50 000 барела дневно, както и да удвои износа на авиационно гориво. За задачата страната има намерение да усили производството в рафинерията Al-Zour с потенциал от 615 000 барела дневно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР