Въвеждането на забраната за движение на по-стари дизелови автомобили по

...
Въвеждането на забраната за движение на по-стари дизелови автомобили по
Коментари Харесай

Берлин отлага забраната за дизелови коли заради липсващи пътни знаци

Въвеждането на възбраната за придвижване на по-стари дизелови коли по избрани пътни сектори в немската столица се отсрочва, защото управляващите на два от регионите на града не са съумели в точния момент да обезпечат съответните пътни знаци, осведоми радио " Ер Бе Бе ".

Ограниченията, обхващащи сектори от осем улици в Берлин в обща дължина 2.9 км, трябваше да са в действие от септември. Знаците, предупреждаващи водачите за тях, обаче се чака да дойдат сред 7 и 11 октомври. Монтирането им ще отнеме още няколко седмици и те ще бъдат сложени " в края на октомври, началото на ноември ", съгласно представители на регионите Мите и Нойкьолн.

В немската столица от възбраната за придвижване на дизелови коли със стандарт по-нисък от Евро-6 ще бъдат наранени 192 000 коли, а в по-широкия регион Бранденбург - 289 000.

Шофьорите на по-старите леки коли, обхванати от възбраната, които въпреки всичко желаят да влязат в неразрешените зони, ще би трябвало да заплащат 25 евро, а на товарни коли - 75 евро. Изключения са планувани за живущите в тези зони, за коли на инвалиди, таксита, снабдители, ремонтни екипи, коли за спешна помощ. Все още обаче не се знае по какъв начин ще се следи за използването на системата.

Редица немски градове вкараха забрани за придвижване на по-стари дизелови коли по избрани улици след абсурда " дизелгейт " от 2015 година. Частични забрани към този момент са е мощ в Хамбург, Шутгарт, Кьолн и Бон.

Решението за налагане на ограничавания и в Берлин бе взето след предписание на административния съд на Берлин от октомври предходната година по искане на екоактивисти. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР