Въвежда се временна организация в движението във връзка с изграждането

...
Въвежда се временна организация в движението във връзка с изграждането
Коментари Харесай

Внимание! Промени в движението в София

Въвежда се краткотрайна организация в придвижването по отношение на построяването на новите метростанции по бул. „ Владимир Вазов “ сред ул. „ Витиня “ и ул. „ Бесарабия “. Това оповестиха от Столичната община. 

От на следващия ден до 17 август 2023 година (включително) се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по южното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " сред ул. „ Резбарска " и ул. „ Бесарабия ", като придвижването ще се прави в двете посоки в северното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " в посочения сектор.

За същия интервал от време рейсовете от линия № 100 (в посока Пътностроителна техника) ще се движат по маршрута до кръстовище бул. „ Владимир Вазов " – ул. „ Витиня ", наляво по източното пътно платно на ул. „ Витиня " до крайна/начална спирка с код 6333 „ Пътностроителна техника-временна ", наляво по западното пътно платно на ул. „ Витиня " и по маршрута в посока кв. „ Бенковски ".

За автобусна линия № 100 се разкриват краткотрайни спирки както следва: с код 6332 „ Витиня-временна " на ул. „ Витиня ", на 50 метра след левия завой от бул. „ Владимир Вазов " ; с код 6333 „ Пътностроителна техника – краткотрайна " последна и начална на 30.00 метра след левия завой от източното към западното платно на ул. „ Витиня ".

Временно се закриват спирките по линия № 100: с код 2540 „ Ул. Бесарабия " ; с код 2483 „ Пътностроителна техника " ; с код 1753 „ Ул. Витиня " ; спирката ще се обслужва от автобусна линия № 78 и от тролейбусни линии № 1 и 3.

Автобусите от линия № 78 и тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат в северното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " в сектора от ул. „ Резбарска " до ул. „ Бесарабия " в посока ж.к. „ Левски Г ". 

Спирка с код 1753 „ Ул. Витиня ", за автобусна линия № 78 и за тролейбусни линии № 1 и 3 , се измества в северното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " в сектора сред западното и източното пътни платна на ул. „ Витиня ". Спирката се закрива за маршрута на автобусна линия № 100.

Тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат на дизелов мотор в сектора от спирка с код 1615 „ Стадион Георги Аспарухов " до спирка с код 2125 „ Ж.К. Левски В ".

До края на годината ще стартира построяването на още една нова метростанция в столицата, ситуирана сред метростанциите „ Сливница “ и „ Обеля “, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на 15 юни.

Новата станция ще обслужва кварталите „ Обеля “ 1 и „ Модерно предградие “, ще обезпечи достъп до метрото на живущите в региона и ще е основна за връзка на метрополитена с националната железопътна мрежа, уточни кметът Фандъкова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР