Въвежда се акциз върху нагреваеми изделия със съдържание, различно от

...
Въвежда се акциз върху нагреваеми изделия със съдържание, различно от
Коментари Харесай

Aкциз за нагреваемите изделия със съдържание, различно от тютюн

Въвежда се данък върху нагреваеми произведения със наличие, друго от тютюн, въз основата на растения, билки или плодове, без значение дали са обработени с никотин, реши Народното събрание. Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища. 



Според признатите текстове „ нагреваемо произведение със наличие, друго от тютюн ” е тип бездимно произведение въз основата на растения, билки, плодове или друга/и субстанция/и или композиция от тях, без значение дали са обработени с (или съдържат) никотин, и което не съдържа тютюн, при чиято приложимост не протича развой на горене, а използването се прави посредством нагряването му, вследствие на което се отделя аерозол, и което не е предопределено за медицински цели. 

След 30 юни 2024 година нагреваемите произведения със наличие, друго от тютюн, следва да са с подложен бандерол върху потребителската опаковка.



Освобождава се от облагане с данък бира, създадена от физически лица за персонално ползване или приложимост в границите на фамилията или семейството, при изискване че не се прави продажба, реши още Народното събрание.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР