Въведохме мерки и контролни измервателни уреди по бензиностанциите. Тез мерки

...
Въведохме мерки и контролни измервателни уреди по бензиностанциите. Тез мерки
Коментари Харесай

ГЕРБ: Лукойл подлежеше на системен контрол в правителствата на Борисов

" Въведохме ограничения и контролни измервателни уреди по бензиностанциите. Тез ограничения бяха анулирани от държавното управление " Орешарски ". Пак държавното управление на Бойко Борисов, второто, бе това, което вкара измервателни уреди за стягане на контрола. В тази връзка " Лукойл " е била подложена в годините на систематичен надзор, както от страна на Национална агенция за приходите, по този начин и от " Агенция Митници ", а и от други органи като Комисия за защита на конкуренцията, разяснява Десислава Трифонова.

От началото на войната ни мамят с 1 лев на литър гориво. Това разгласи Делян Добрев от ГЕРБ.

От 27 февруари разлика в цената сред сортовете Бранд и уралския петрол съвсем няма - те се движат към 0%. От началото на войната цената на уралския петрол трагично пада - до минус 40% ”, изясни Добрев и сподели графики на хода на цените през последните месеци.Той сподели графика, която разкрива разликата сред цената на двата сорта нефт " Брент " и " Урал ".

" За това приказваме, че ни мамят с цената на горивата. Защото " Лукойл " преработва нефт от сорта " Урал ", а не " Брент ". Затова твърдим, че има разлика в цената, която е повече от 1 лева ", сподели той.

По думите му има негоден механизъм на пазара на горивата, защото " Лукойл " няма конкуренция.

Добрев предложи и два разновидността за решение на казуса.

" Предлагаме страната в лицето на БЕХ да конкурира " Литаско ". Тогава крайната стойност на бензиностанциите ще бъде на 2,50. Не нарушаваме конкуренцията. " Литаско " да си продава за 3,50 лева Държавата може да преработи за 10-20 стотинки в " Лукойл Нефтохим " петрола " Урал ", да го продава за 2,50 лева и отново да е на облага ", сподели още Добрев.

" Другият вид е " Литаско " да си купува " Урал ", да си го преработва и да си го продава на 3,50 лева Какво може да направи страната? Може да постави данък преди преправянето на горивата. Този данък да 1 лева на литър. Прибира го страната и след това на бензиностанциите компенсира по 1 лева за литър от акциза, който ние сме взели от " Литаско ", изясни енергийният специалист.

Според него страната ни използва 3,5 милиарда литра годишно гориво, което прави 3,5 милиарда лева на година. " И при двата механизма 3,5 милиарда лева ще останат при българските консуматори. При първият те въобще няма да ги платят, а при втория ще ги платят, само че незабавно ще им бъдат върнати ", добави Добрев.

Борисов изрече съболезнования на фамилиите и околните на починалите в Бургас служители на реда и цитира изявленията на Дейвид Камерън и Виктор Орбан, които пристигнаха на крайници, с цел да видят границата на България с Турция.

320 млн. лева съм им оставил аз за външната граница. Ако не им стигат, да отидат да желаят в Европейски Съюз, ще им дадат, колкото желаят ", разгласи водачът на ГЕРБ и благодари на европейските водачи, които след срещата във Варна Турция пое ангажимент към целия Европейски Съюз да стопира целия миграционен поток. За което пък аз и сътрудниците издействахме милиарди евро.

" Тогава направихме по този начин, че вътрешните ни министри и по-късно пост по пост всеки часовой се знаеха по име. Всяка седмица се спираха или на Малко Търново или в Одрин. И спирахме още на границата миграционната вълна.

" И по тази причина постоянно съм благодарил и на Европейска комисия и на Ердоган. Това го споделям, тъй като има връзка и със " Лукойл ". Странно за какво първата среща на Петков и Василев е била тъкмо с " Лукойл ". 3,5 милиарда лева на година изтичат от джоба на българина ", недоволства Борисов.

По думите му най-изгодното за Русия държавно управление е това на Кирил и Асен. " С техните операции надали не изглеждаха ястреби ", отсече той.

" Твърди се, че всеки трети снаряд в Украйна е български. Кого лъжем тогава с това, което беше признато, че няма да продаваме оръжие на Украйна? За да има медиатори. Защо казахме, че ще им поправяме военна техника? Аз не съм чул да са ни пратили нещо да ремонтираме до този миг. Защо поискахме дерогация за съветския нефт ", попита водачът на ГЕРБ.

" Нека нашата рафинерия да работи, дано работят компаниите. Имаме дерогация. Защо България не се възползва от това, а единствено частниците се възползват. Вече трети ден ги запитвам посредством вас къде да отидем да подпишем проектозакона за 100% диверсификация от " Газпром ". Да подпишем същото и за " Лукойл ", изиска Борисов.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР