Въведеният от Руския капиталов контрол превърна рублата в най-добре представящата

...
Въведеният от Руския капиталов контрол превърна рублата в най-добре представящата
Коментари Харесай

Блумбърг: Рублата е най-добре представящата се валута през тази година

Въведеният от Руския финансов надзор трансформира рублата в най-добре представящата се валута през тази година, въпреки че не доста хора могат да завоюват от нейното рали, написа Блъмбърг.

Вчера съветската валута възобнови усилването си по отношение на $, откакто търговията на Московската фондова борса бе възобновена след два неработни дни. Рублата е напреднала с 11% по отношение на $ от началото на годината, задминавайки растежа с 9% на бразилския реал. Това я прави най-добре представящата се от 31 съществени валути, следени от Блумбърг.

Резултат на рублата се дължи на редица ограничения, подхванати от съветското държавно управление в опит да отбраните валутата от западните наказания, наложени поради нашествието в Украйна. Освен че вкара финансов надзор, Русия принуди експортьорите да продават задгранична валута и желае заплащания в рубли за доставките на природен газ. В същото време някои стратези споделят, че ралито на рублата не е действително, защото редица трейдъри са спрели да търгуват с нея и борсовата й стойност не дава отговор на тази в действителния свят.

Въпреки това не може да се отхвърли, че мощното показване на рублата е извънредно иронично, изключително като се има поради, че в предишното други страни също са вкарвали ограничения за надзор на придвижването на капитали, които обаче не са давали такива резултати. Турция и Аржентина пробваха да стабилизират валутите си с сходни ограничения през последните години, само че резултатите за лирата и песото бяха пагубни.

Рублата изпревари бразилския реал като най-добре представящата се валута на фона на стягането на паричната политика на латиноамериканската страна. След като увеличи главната си рента с 1075 базисни пункта при започване на 2021 година, централната банка на страната алармира закъснение на темпото на нарастване на лихвите и предпочитание за прекратявана на цикъл на стягане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР