Във вторник властите на Ню Йорк, Торонто и Отава предупредиха

...
Във вторник властите на Ню Йорк, Торонто и Отава предупредиха
Коментари Харесай

Димът от горските пожари в Канада достигна Ню Йорк

Във вторник управляващите на Ню Йорк, Торонто и Отава предизвестиха жителите за сериозните здравни опасности, свързани с въздуха, нечист от гъст пушек, породен от невижданите горски пожари в Източна Канада при започване на лятото, заяви " Ройтерс ".

Интензивният начален стадий на горски пожари това лято трансформира 2023 година в най-тежката година за Канада, като се чака топлите и сухи условия да продължат още месеци.

Пожари са избухнали в съвсем всички 10 провинции и територии на Канада, само че Квебек е най-засегнатата от множеството пожари, породени от мълнии.

Държавният департамент за околната среда на Ню Йорк издаде здравни рекомендации за избрани региони, в това число Ню Йорк, Бронкс и Куинс.

Властите на щата предлагат на жителите да лимитират тежката физическа интензивност навън, с цел да понижат риска от неподходящи последствия за здравето.

Канадската столица Отава, която се граничи с Квебек, е покрита с гъст смог от вторник сутринта, като качеството на въздуха демонстрира най-лошото равнище от 10+ в показателя за здравето на въздуха на Environment Canada, което значи " доста висок риск ".

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР