Във вторник Районната прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу

...
Във вторник Районната прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Жестокост: В София издирват мъж, отрязал до дъно ушите на улично кученце | Това не е първият случай в ромския квартал кв. „Христо Ботев”

Във вторник Районната прокуратура в София внесе обвинителен акт против Захари Шулев - мъжът, който беше арестуван поради зверския побой върху кучето Мечо. В същия ден фенове на NOVA ни алармираха за поредна свирепост към животно. Куче на няколко месеца е открито в безпомощно положение и с отрязани уши в столичния квартал „ Христо Ботев ”.

„ Получихме фотоси на съвсем обезглавено кученце. Ушите му бяха изрязани до скалп. Намерихме едно просто вдървено тяло, което беше до болежка изплашено и шокирано. Животното незабавно получи грижи във ветеринарна клиника. Засега е добре. Положението на кучето не е сериозно, по-скоро е трагично, тъй като случилото се е безчовечие ”, разяснява ръководителят на съдружие „ Респект към животните ” Сузана Мустафи.

Ушите на кученцето са били отрязани с лозарска ножица. „ То е изпитвало страхотни страдания и е било в жестока мъка. Това потвърдиха и ветеринарите ”, сподели още Мустафи. Оказва се, че това не е първият случай на сходна експанзия в ромския квартал кв. „ Христо Ботев ”. „ Хората, които подадоха сигнала, ни споделиха, че кварталът е пъкъл за бездомните животни и е цялостно със садисти ”, уточни ръководителят на сдружението.

От полицията обясниха за NOVA, че по случая е формирана кореспонденция и сега причинителите на жестокостта към кучето се търсят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР