Във вторник при претърсване на българския товарен кораб Верила“ на

...
Във вторник при претърсване на българския товарен кораб Верила“ на
Коментари Харесай

Кокаин за 20 млн. евро е намерен на българския кораб „Верила“ 


Във вторник при претършуване на българския товарен транспортен съд „ Верила “ на пристанище „ Шанън Фойнс “ в Лимерик била открита пратка първокачествен кокаин на стойност минимум 20 милиона евро. – заяви вестник „ Айриш таймс “, представен от news.bg

Операцията по сигурността, в която участваха чиновници на Приходната митническа работа, подкрепени от полицията, стартира на пристанището във вторник вечерта, откакто към 10,30 ч. сутринта на пристанището дебаркира записаният във Валета, Малта, товарен транспортен съд за насипни товари „ Верила “.

„ Айриш таймс “ разбра, че на борда на кораба са открити минимум 300 кг, а може би и 500 кг кокаин. Това би означавало, че транспортираната дрога се прави оценка на 20-35 млн. евро, като се изхожда от оценката на полицията, която е 70 000 евро за кг кокаин.

По цени на улицата цената на пратката кокаин може да доближи до 105 млн. евро.

Наркотиците са били скрити в бала, а дружно с тях са открити помощно средство за корабоплаване и GPS маяк. Данъчните чиновници и служители на реда считат, че пратката е трябвало да бъде изхвърлена зад борда в някакъв миг, евентуално с цел да бъде събрана от морето от някого, който да я донесе на брега.

Смята се, че 20 000-тонният транспортен съд е превозвал зърно. Товарният транспортен съд за насипни товари плава под малтийски байрак и се допуска, че е почнал маршрута си до Фойнс от пристанище в Канада на 9 декември.

Директорът на БМФ кап. Александър Калчев съобщи за Българска национална телевизия, че локалните управляващи не са го уведомили публично, само че това, което е известно сега е, че на кораба тече инспекция по съмнение за трафик на опиати.

Капитан Калчев съобщи, че в случай че това се удостовери, то ще е жестоко нарушаване на закона и той се надява, че отговорните ще понесат наказването си. Към момента няма арестувани моряци.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР