Във вторник полски изпълнители започнаха работа по нова стена на

...
Във вторник полски изпълнители започнаха работа по нова стена на
Коментари Харесай

Полша започна изграждането на 186 км стена по границата с Беларус

Във вторник полски реализатори започнаха работа по нова стена на стойност 353 млн. евро по границата с Беларус, чиято цел е да попречва прекосяването на мигранти след рецесията в региона предходната година, оповестява Агенция Франс Прес.

Високата 5,5 м стена ще се простира по продължение на 186 км от границата - съвсем половината от общата ѝ дължина, и би трябвало да бъде приключена през юни.

Строежът провокира угриженост за правата на индивида по отношение на метода, по който мигрантите ще могат да търсят леговище, както и по отношение на резултата върху дивата природа по най-вече залесената граница.

" Нашето желание е вредите да бъдат допустимо най-малки ", съобщи във вторник представителят на граничната защита Анна Михалска пред полската осведомителна организация PAP.

Rusza budowa zapory na granicy z Białorusią

" Изсичането на дърветата ще бъде лимитирано до нужния най-малко. Самата стена ще бъде построена около граничния път ", сподели тя и добави, че изпълнителите ще употребяват единствено съществуващите пътища.

Миналата година хиляди мигранти - най-вече от Близкия изток, минаха или се пробваха да преминат границата от Беларус към Полша.

Западът упрекна за напора беларуския режим, като съобщи, че той е насърчил бъдещите мигранти да летят до Беларус с обещанието за елементарно пешеходно прекосяване в Европейския съюз.

Хибридна офанзива

Полша жигосах мигрантската рецесия като " хибридна " офанзива от страна на Беларус и нейния главен съдружник Русия.

Оттогава тя е репатрирала хиляди мигранти в Ирак - главната страна на генезис.

В разгара на рецесията предходната година Полша изпрати хиляди бойци и служители на реда на границата, с цел да подсилят патрулите на граничната защита.

Тя построи също по този начин ограда от режеща тел по огромна част от границата и затвори граничния регион за медии и правозащитни групи. Освен това утвърди нов закон, допускащ мигрантите да бъдат принуждавани да се връщат назад в Беларус.

Въпреки че от този момент броят на пресичанията внезапно е намалял, към момента има обособени опити за прекосяване, макар студеното време.

Във вторник службата за гранична защита заяви в Twitter, че през последните 24 часа е имало 17 прекосявания.

Група от 14 души - 11 иранци, двама ливанци и един сириец, " прерязали оградата и минали в Полша ", оповестиха от граничната защита.

Те са били арестувани дружно с обособена група от трима души от Гана, които са минали в друга част на границата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР