Във вторник отново ни чакат жеги и високи температури. Синоптиците

...
Във вторник отново ни чакат жеги и високи температури. Синоптиците
Коментари Харесай

До 40 градуса днес: Оранжев код за опасни жеги в голяма част на страната

Във вторник още веднъж ни чакат жеги и високи температури . Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) оповестиха жълт и оранжев код за рисково време в цялата страна.
 18 юли код Национален институт по метеорология и хидрология Национален институт по метеорология и хидрология
В Плевен, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград е в действие оранжев код . Там е допустимо температурите да доближат до 39-40 градуса . В останалата част от страната е разгласен жълт код и предстоящи температури 35-38 градуса. 

След обяд над планините и планинските региони от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 море iStock/Getty Images
В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 21°.

През идващите дни времето ще се задържи най-вече слънчево и доста горещо . Ще бъде съвсем безшумно или със напълно слаб вятър с променлива посока. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 34° и 39°. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни ще са в четвъртък над Северна България и планините; на обособени места ще превали и прегърми . Тогава в Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад и краткотрайно ще е до сдържан.
 горещина iStock/Getty Images

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР