Във вторник над страната ще преобладава слънчево време. Над Западна

...
Във вторник над страната ще преобладава слънчево време. Над Западна
Коментари Харесай

Времето днес: Слънчево и топло, но с възможни валежи

Във вторник над страната ще доминира слънчево време. Над Западна и Северна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там към и след обяд ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София - към 21°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца – едва ще се намали.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над северното крайбрежие, само че без превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, над 2500 метра дъждът ще е от сняг. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 4°.

В сряда ще доминира слънчево време. Вятърът ще слаб, в Дунавската низина за малко от северозапад. Изолирани краткотрайни валежи ще има след обяд единствено в планинските региони. Минималните температури ще са най-вече сред 4° и 9°, около Дунав до 11°-12°, а оптималните ще са сред 20° и 25°.

В четвъртък със слаб южен вятър температурите бързо ще се покачат и тук-там в низините ще доближават 29°- 30°. Времето ще бъде слънчево с купеста облачност след обяд над планините.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР