Във вторник Н.Пр. Анатолий Макаров, посланик на Русия в България,

...
Във вторник Н.Пр. Анатолий Макаров, посланик на Русия в България,
Коментари Харесай

Руският посланик Анатолий Макаров посети БЧК преди отпътуването си от България

Във вторник Н.Пр. Анатолий Макаров, дипломат на Русия в България, посети Българския Червен кръст. Срещата с представители на управлението и чиновници на организацията бе във връзка отпътуването на посланика от страната ни. Председателят на БЧК акад. Христо Григоров връчи на Н. Пр. Анатолий Макаров почетен знак на Червения кръст и благодарствена грамота.

„ Българският Червен кръст е основан преди 142 години по образеца на Руския Червен кръст. В дългогодишната си история двете филантропични организации постоянно са поддържали ползотворно партньорство и съдействие в разнообразни предпочитани области на активността си. Благодарим Ви, че всяка година пред Докторския монумент дружно почитаме паметта и подвига на починалите за Освобождението на България медици, множеството изпратени у нас от Руския Червен кръст. " - сподели по време на срещата акад. Христо Григоров.

Н.Пр. Анатолий Макаров одобри оценката с признателност и показа удовлетворението си от своя мандат в България и от топлите усеща на българския народ, от неговата просвета и обичаи: „ Голяма чест за мен е да бъда дружно с Вас и да бъда посетител на Българския Червен кръст. От дълги години съм посланик, работил съм на доста места по света, само че на никое място не съм се чувствал по този начин удобно и измежду другари, както тук. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР