Във вторник компанията "Тесла" (Tesla) сключи споразумение за предоставяне на

...
Във вторник компанията "Тесла" (Tesla) сключи споразумение за предоставяне на
Коментари Харесай

Тесла продава свои акции за 5 млрд. долара

Във вторник компанията "Тесла " (Tesla) подписа съглашение за даване на нейни акции, като ще бъдат продадени акции на стойност до 5 милиарда $ посредством стратегия за предложение на пазара. Оферта "на пазара " е предложение на скъпи бумаги на действителен пазар за търгуване на акции от същия клас на друга от закрепената цена на или посредством оборудванията на национална борса за скъпи бумаги, или на или посредством маркет мейкър, друг от този на борсата, оповестява БНР.

Споразумението за продажба идва, откакто акциите на Tesla нарастнаха рекордно, повишавайки пазарната капитализация на компанията над 600 милиарда $.

Планът за продажба на акции е реалност сега, когато акциите на компанията на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, нарастнаха с цели 12,8% през последните три дни на търговия до рекордното равнище на затваряне в понеделник от Щатски долар 641,76 за една акция. Това възходящо рали увеличи пазарната капитализация на Tesla до 6,08 милиарда $, с което тя стана шестата на скъпо оценена компании в Съединени американски щати.

След новината за идни продажби акциите на Tesla поевтиняха на извънборсовата търговия с към 2%, следвайки обаче вчерашен растеж от над 7 на 100. Само в границите на последните три месеца акциите на Tesla скочиха с 94,4% и с цели 667% от началото на годината до през вчерашния ден в това число, до момента в който по същото време необятният фондов показател S&P 500 се увеличи в границите на 2020 година с 14,3%.

"Вярваме, че това е интелигентният ход в подобаващия миг за Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, за набиране на капитал след мощното възходящо ценово рали на акциите на Tesla вследствие на големия интерес измежду вложителите да вземат участие в трансформационната наклонност към електрически возила на "Тесла " през идващите години “, написа анализаторът на Wedbush Дан Айвс, представен от MrketWatch.



Telsa уточни, че е сключила съглашение за даване на нейни акции посредством продажба с редица банки на Уолстрийт, в това число Goldman Sachs, Citigroup, Barclays, BNP, BofA Securities, Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, SG Americas и Wells Fargo. Акциите ще се продават "от време на време " посредством стратегия за предложение на пазара (АТМ). Предложението следва продадени акции на Tesla за още 5 милиарда $, кои продажби бяха приключени преди три месеца, когато огромен акционер също продаде част от своя дял и преди акциите да бъдат добавени към необятния фондов показателя S&P 500 на 21-ви декември тази година.

Въз основа на цената на затваряне на акциите в понеделник на равнище от Щатски долар 641,76, проектът за предложение може да съставлява към 7,79 милиона акции, или към 0,8% от акциите в послание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР