Във вторник, IBM (International Business Machines Corp.) съобщи за по-голям

...
Във вторник, IBM (International Business Machines Corp.) съобщи за по-голям
Коментари Харесай

IBM с по-голям от очаквания спад на приходите през Q1 2019

Във вторник, IBM (International Business Machines Corp.) заяви за по-голям от предстоящото спад на приходите през първото тримесечие на 2019 година Основните аргументи за това е пониженото търсене на най-новите мейнфрейм компютри на компанията и мощният $.

Акциите на софтуерния колос са паднали с 2%. Компанията повтори резултата си от 2019 година - поправена оперативна облага от " минимум " 13,90 $ на акция, до момента в който анализаторите чакаха приблизително 13,91 $ на акция.



Под управлението на Джини Ромети компанията е свила доста от обичайните си хардуерни поделения, само че е засилила растежа си посредством покупко-продажби като тази за Red Hat Inc. за 34 милиарда $ - най-голямата облага на компанията. През последното тримесечие на 2018 година IBM се върна към годишен растеж на приходите след седем години пауза, което накара анализаторите да считат, че тактиката на компанията работи в позитивна посока. Това оказа позитивно въздействие и на цените на акциите на софтуерния колос, които скочиха с 18% след изнасянето на финансовите резултати за края на 2018 година

През отчетното тримесечие обаче облачната платформа на IBM и когнитивният ѝ сегмент, който включва разбори, киберсигурност и изкуствен интелект, бележи оттегляне с 1,5%, като доближава 5,04 милиарда $. Въпреки това представянето на компанията в тази посока е по-добро от предстоящото от анализаторите - 4,18 милиарда $.

Приходите от другите съществени сегменти също понижават, като общите приходи на IBM са се намалили с 4,7% до 18,18 милиарда $ през първото тримесечие, приключило на 31 март. За съпоставяне, анализаторите чакаха 18,46 милиарда $. Нетният приход на софтуерния колос е 1,59 милиарда $, или 1,78 $ на акция, спрямо 1,68 милиарда $, или 1,81 $ на акция, година по-рано.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР