Във вторник Еквадор, съгласувано с Русия, възобнови сертифицирането на бананите,

...
Във вторник Еквадор, съгласувано с Русия, възобнови сертифицирането на бананите,
Коментари Харесай

Заедно с Еквадор Русия постави Украйна и САЩ на място

Във вторник Еквадор, в съгласие с Русия, възобнови узаконяването на бананите, доставяни у нас. Това стана финалната точка на един доста плевел и фундаментален спор и за двете страни, засягащ директно ползите на Русия в Украйна. За какво приказваме и по какъв начин в този случай Русия съумя да победи освен Еквадор, само че и Съединени американски щати?

Банановата рецесия сред Русия и Еквадор не породи от нищото. Още на 30 януари тази година, по самодейност на еквадорската телевизионна компания “Еквавиза ”, международните медии разпространиха новината, че „ Еквадор ще трансферира остаряла руска военна техника и оръжия на Съединени американски щати, обратно на мнението на Москва “.

И това „ мнение на Москва “ имаше съществени учредения. Президентът на Еквадор Даниел Нобоа непосредствено призна, че „ съгласно интернационалните стандарти закупените в чужбина оръжия не могат да бъдат прехвърляни в трети страни “. Но съгласно него „ подобен железен скрап може “. Малко по-късно Нобоа сподели, че „ еквадорските експерти съумяха да потвърдят, че въпросните оръжия могат и би трябвало да бъдат класифицирани като спрап “.

Веднага обаче стана ясно, че този „ скрап “ се оказва доста по-ценен. Беше оповестена цената на договорката за продажбата на " скрап " на Вашингтон - 200 милиона $, сумата, за която Съединени американски щати дадоха обещание да доставят на Еквадор нови оръжейни системи.

След публични изказвания на американската администрация дефинитивно се обясни ориста на „ скрапа “. Кевин Съливан, заместник-помощник-държавен секретар на Съединени американски щати по въпросите на Западното полукълбо, отбеляза, че съветските оръжия ще отидат във Вашингтон „ за вероятно изпращане до Украйна като отбрана против съветската военна атака “.

Руското Министерство на външните работи посредством формалния си представител Мария Захарова разгласи, че Еквадор нарушава интернационалните си отговорности. И даде обещание, че могат да зародят „ негативни последствия “ за Кито, в случай че съветските (съветските) оръжия изоставен Еквадор. Това беше, по този начин да се каже, положителната дума.

Едната добра дума обаче не беше задоволителна. Руското предизвестие не спря желанията на Еквадор. И Москва откри мотив, който действаше като онази тояга, която, както знаем, дружно с положителната дума, дава доста по-голям резултат от единствено положителната дума. Росселхознадзор откри гърбава муха в бананите, доставени от Еквадор. Насекомо, което е притежател на няколко заболявания, рискови за хората.

Министърът на земеделието и отглеждането на животни на Еквадор, Франклин Данило Паласиос Маркес, получи учтиво искане от съветския регулаторен орган да „ прекрати, считано от 5 февруари, узаконяването на банани от петима еквадорски експортьори, които са направили максимален брой нарушавания. ” И Русия незабавно откри нови снабдители на банани в Индия. Трудности породиха и със документите, удостоверяващи сигурността на цветята, доставяни от Еквадор в Русия.

Оттогава бяха минали по-малко от две седмици, когато Еквадор внезапно осъзна грешката си. Латиноамериканските вестници бяха цялостни със известия, че „ президентът Даниел Нобоа се е изказал неправилно “ и „ е бил неразбираем “ във връзка с прехвърлянето на оръжия, създадени в Съюз на съветските социалистически републики, към Щатите. Всъщност Кито няма да трансферира оръжие на Вашингтон за следващо превозване до Киев.

На страниците на западните медии това, което притегли вниманието ми, беше потреблението от публицисти и държавни чиновници на такава забавна дума като desliz, най-често превеждана от испански като „ комплициране “. Това, което имаше поради, беше, че президентът на Еквадор е „ се е объркал “, като е заречен да даде „ скрап “ на Съединените щати. Но по отношение на тази обстановка може би другото ѝ значение би било по-правилно. Като производно на думата „ падение “.

Даниел Нобоа „ се подхлъзна на бананова кора “ с причина. Въпросът даже не е, че износът на банани за Русия (750 милиона долара) носи на Еквадор съвсем една пета от общия приход, който страната получава от продажбата на този плод в чужбина.

Друга също толкоз значима причина за отстъплението на Кито наподобява е друга. Сред петте компании, чиито артикули трябваше да бъдат обект на изключително непоколебим надзор от съветски експерти, беше “Екпортрадора Бананера Нобоа ”, част от конгломерат от компании, благосъстоятелност на родственици на президента на Еквадор. “Група Нобоа ”, която се състои от 156 предприятия, занимаващи се главно със селскостопански бизнес, има активи, оценени на 1,355 милиарда $. Загубата на съвсем половината от прогнозната стойност на групата е удар в най-болезнената точка на тялото на конгломерата. По джоба.

Общият надзор на всичко, което се случва в Група Нобоа ”, се реализира от Алваро Нобоа Понтон. Баща на сегашния президент на Еквадор. Който явно в фамилен диалог ясно е обяснил на сина си какво е положително, какво е неприятно и по какъв начин да работи вярно в актуалната обстановка.

Татко Алваро е наясно, че няма с какво да се размени съветския пазар. Това непосредствено призна президентът на Еквадорската асоциация на експортьорите на банани Хосе Антонио Идалго. Но доставчиците се редят на опашка за Русия и ще бъдат доста щастливи от изгубването на един от техните съперници. И президентът на Еквадор трябваше незабавно да я завоюва назад. Решението за прекачване на създадено в Русия съоръжение в Съединени американски щати – и затова Украйна – беше анулирано. Е, Русия сподели, че не е отмъстителна, задачите бяха реализирани - и още във вторник беше обновено узаконяването на бананите, доставяни у нас от Еквадор.

Подобен опит към този момент е имало в новата съветска история. През май 2006 година основният хигиеничен доктор и в същото време ръководителят на “Роспотребнадзор ” Генадий Онищенко забрани вноса в Русия на известната грузинска минерална вода “Боржоми ” (страната ни съставлява 35% от общия експорт на тази вода). Върна се в магазините в Руската федерация едвам през 2013 година

Причината за възбраната е неприятното качество на напитката. Западни специалисти и грузински политици и публични лица твърдяха, че „ всички изказвания за наличието на нездравословни субстанции в Боржоми са неистини “, а същинската причина е желанието на Москва да вразуми грузинския президент Михаил Саакашвили, който беше в спор с Русия. Днес, през 2024 година, можем да заявим, че в случай че не персонално Саакашвили, то Грузия изрично е вразумена.

Днес можем да забележим освен сходството на обстановката през 2006 година със сегашните условия, само че и забележителни разлики. Тези разлики се състоят на първо място във обстоятелството, че бяха нужни няколко години, с цел да се вразуми Грузия. И бяха нужни единствено няколко дни, с цел да се умиротвори Еквадор - а с него и Съединени американски щати. Има растеж както в престижа на съветската дипломация, по този начин и в способността ѝ да употребява инструментите, нужни за отбрана на ползите на Русия.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5506Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед6037Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед6338България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед18955Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22562Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374700Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252472Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231274Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114201Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95783Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР