Във всяко населено място се назначава най-малко една подвижна секционна

...
Във всяко населено място се назначава най-малко една подвижна секционна
Коментари Харесай

До 17 септември е срокът за подаване на заявления за подвижна избирателна урна в Русе

Във всяко обитаемо място се назначава минимум една преносима секционна изборна комисия при съществуване на не по-малко от 10 гласоподаватели, подали заявки

Във връзка с идните избори за народни представители на 2 октомври 2022 година, Община Русе уведомява, че до 17.09. (събота)включителноизбирателите с трайни увреждания с непрекъснат адрес в община Русе, които не могат да упражнят изборното си право в изборното помещение, само че желаят да гласоподават с преносима изборна урна, могат да заявят желанието си в писмена форма посредством заявление по.

Заявлението би трябвало да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно със същото наличие през интернет страницата на Община Русе. При подаване на електронно заявление не се изисква автограф.

На територията на всяко обитаемо място се назначава минимум една преносима секционна изборна комисия при съществуване на не по-малко от 10 гласоподаватели, подали заявки.

за регистриране на гласоподавател в описите по сегашен адрес, чийто непрекъснат и сегашен адрес са в разнообразни обитаеми места се прави документално в обитаемото място по сегашен адрес на лицето.

Заявленията се подават не по-късно от 14 дни преди изборния ден до кмета на общината/района/кметството/кметския наместник по сегашния адрес на лицето или с електронно заявление за гласоподаване по сегашен адрес посредством страницата.

Краен период: 17.09. 2022 година (събота)включително.

Гражданите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване посредством страницата след 21.09.

за премахване на непълноти и неточности в изборните описи се одобряват до 24.09.(събота) в това число.

Заявления за гласоподаване с преносима изборна кутия, заявки за регистриране в изборен лист по сегашен адрес и заявки за премахване на непълноти и неточности в изборните описи, жителите могат да подават в Зала 1 в постройката на общината на пл. „ Свобода ” № 6 от 24.08.2022г. от 9:00 часа до 12:00 часа и от 14:00 часа до 17:00 часа.

Информация и информации по изборни описи – в Зала 1 и на тел. 082/881-612 и 082/ 881-671.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР